Nijkamp prolongeert eerste plaats oliebollencompetitie Echte Bakkers

Nijkamp Oliebollencompetitie echte bakkersgilde

Geert Caniels (Echte Bakkersgilde), Martin en Ingrid Nijkamp en dochter Renske Nijkamp bij prijsuitreiking 2020 (foto: Echte Bakkersgilde).

Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten mag zich wederom de beste oliebollenbakker noemen. Evenals vorig jaar kwam hij als beste uit de bus in de landelijke oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Al 13 jaar op rij staat Martin in de top drie en ieder jaar weer weet hij zich te motiveren om het nog beter te doen.

Ook de nummer twee is hetzelfde als in 2020. Namelijk Willem Steenbergen uit Meppel. Hij levert al 7 jaar achter elkaar een top oliebol. De derde plaats is voor een nieuwkomer in de top: Michel, De Echte Bakker uit Houten. Michel is samen met zijn vrouw Sonja sinds vier jaar eigenaar van twee winkels in Houten en doet fanatiek mee aan de productcompetities van het Gilde.

Zaterdag 11 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd. Meesters Boulanger Wietse Schiere (Royal Koopmans) en Mark Plaating (Zeelandia) en productontwikkelaar Carlo Sinke (AB Mauri) keurden alle inzendingen.

Winnende oliebol

De oliebollen van Nijkamp waren volgens de vakjury de beste. Carlo: “De uitgebalanceerde vulling was heel goed van smaak. De oliebol met zijn dunne krokante korst en zachte binnenkant was een feest om te eten.” Martin Nijkamp is heel erg blij met dit prachtige resultaat. “Het was wel weer een zoektocht dit jaar. Vooral de open structuur hadden we nog niet meteen. Maar het kwam gelukkig precies op tijd goed!”

Ook over de oliebollen van de nummers twee en drie waren de keurmeesters te spreken. Ze geven aan dat Steenbergen uit Meppel wederom een knap staaltje vakmanschap heeft ingeleverd voor de keuring en dat ook de oliebollen van Michel technisch goed in elkaar zaten. “Bovengemiddeld goede bollen,” aldus de jury.

Willem Steenbergen vindt het erg jammer dat hij niet bovenaan is geëindigd. “Maar,” reageert hij, “de beste moet winnen.” Michel is geweldig verrast. “We hebben drie jaar meegedaan zonder goed resultaat en dit jaar heb ik samen met onze banketbakker Koen van Rossum enkele aanpassingen door gevoerd. Echt tof dat het zo goed uitpakt”, aldus Michel.

Lees ook
Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Nominaties Beste Echte Bakker 2022 bekend

Nominaties Beste Echte Bakker 2022 bekend

Het Echte Bakkersgilde maakte vandaag de nominaties voor de Beste Echte Bakker 2022 bekend. Dit gebeurde met een filmpje op YouTube. Donderdag 20 januari weten we welke Echte Bakker de Gouden Schieter mee naar huis mag nemen.

Uitslag Oliebollentestonline 2021

Uitslag Oliebollentestonline 2021

De provinciewinnaars van de Oliebollentestonline 2021 zijn bekend. De oliebollen van de Zuid-Hollandse Gebakkraam Nico Sterrenberg kregen de beste beoordeling van de jury, een 10.