Nieuwe winkelbakkerij 'Broodje van Eigen Deeg' Groningen

De nieuwe bakkerij ‘Broodje van Eigen Deeg’ van Tineke en Menno Plagmeijer is op 8 mei geopend door Vicky Littlejohn. De ‘winkelbakkerij’ is gevestigd aan de Brugstraat in Groningen. In de bakkerij worden desembroden gebakken met het Franse karakter.

Zoektocht naar de goede locatie

Na een zoektocht door Groningen voor een geschikte locatie, is de keuze gevallen op de Brugstraat. TenBa heeft Tineke en Menno Plagmeijer geadviseerd bij de zoektocht naar een geschikte locatie. De panden werden beoordeeld en er werd op voorhand een budgetindicatie opgesteld, van het aanpassen en inrichten tot een bakkerij. Het pand aan de Brugstraat heeft een monumentaal karakter. Die specifieke zaken zijn bewaard gebleven en volgens de gemeentelijke eisen niet aangetast.

Begeleiding broodje-van-eigen-deeg2-300x225 door TenBa

TenBa heeft de ondernemers begeleid bij de ontwikkeling en de bouw van de winkelbakkerij. Het doel was om de productie optimaal in het zicht van de klant te brengen, maar wel te blijven voldoen aan de eisen die aan een bakkerij worden gesteld. TenBa heeft tijdens en voor de bouw alle partijen aangestuurd om alle technieken en disciplines passend te krijgen in het bestaande pand.

Binnen de beschikbare vierkante meters was de afstemming tussen het winkelontwerp en de bakkerij inrichting een grote uitdaging, waar uiteindelijk een schitterende oplossing voor is gekomen. Tijdens de bouw van de bakkerij werd continue geschakeld worden, om onvoorziene zaken op te lossen. Het karakteristieke pand zorgde ervoor dat ter plaatse enkele zaken pas beoordeeld konden worden, nadat het pand van binnen kaal was gemaakt. Een andere uitdaging was de benodigde stroomvoorziening voor de bakkerij. De elektriciteitskabel van circa 400 meter moest dwars door Groningen naar de bakkerij geleid worden.

Lees ook
Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

Meest gelezen artikelen van juli, augustus en september

In aanloop naar 2021 kijken we terug naar op afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het derde kwartaal van 2020? De top 5 van juli, augustus en september.

'Ik ben drie dagen bezig met het brood'

'Ik ben drie dagen bezig met het brood'

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood. Vandaag het tweede deel van dit artikel met Wiebrand van der Wijk.

'Ik heb een hekel aan verspilling en werk alleen op bestelling'

'Ik heb een hekel aan verspilling en werk alleen op bestelling'

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood. Vandaag het eerste deel van dit artikel met Ella Van Haeringen van Ella Bakt.