Nieuwe winkelbakkerij 'Broodje van Eigen Deeg' Groningen

De nieuwe bakkerij ‘Broodje van Eigen Deeg’ van Tineke en Menno Plagmeijer is op 8 mei geopend door Vicky Littlejohn. De ‘winkelbakkerij’ is gevestigd aan de Brugstraat in Groningen. In de bakkerij worden desembroden gebakken met het Franse karakter.

Zoektocht naar de goede locatie

Na een zoektocht door Groningen voor een geschikte locatie, is de keuze gevallen op de Brugstraat. TenBa heeft Tineke en Menno Plagmeijer geadviseerd bij de zoektocht naar een geschikte locatie. De panden werden beoordeeld en er werd op voorhand een budgetindicatie opgesteld, van het aanpassen en inrichten tot een bakkerij. Het pand aan de Brugstraat heeft een monumentaal karakter. Die specifieke zaken zijn bewaard gebleven en volgens de gemeentelijke eisen niet aangetast.

Begeleiding broodje-van-eigen-deeg2-300x225 door TenBa

TenBa heeft de ondernemers begeleid bij de ontwikkeling en de bouw van de winkelbakkerij. Het doel was om de productie optimaal in het zicht van de klant te brengen, maar wel te blijven voldoen aan de eisen die aan een bakkerij worden gesteld. TenBa heeft tijdens en voor de bouw alle partijen aangestuurd om alle technieken en disciplines passend te krijgen in het bestaande pand.

Binnen de beschikbare vierkante meters was de afstemming tussen het winkelontwerp en de bakkerij inrichting een grote uitdaging, waar uiteindelijk een schitterende oplossing voor is gekomen. Tijdens de bouw van de bakkerij werd continue geschakeld worden, om onvoorziene zaken op te lossen. Het karakteristieke pand zorgde ervoor dat ter plaatse enkele zaken pas beoordeeld konden worden, nadat het pand van binnen kaal was gemaakt. Een andere uitdaging was de benodigde stroomvoorziening voor de bakkerij. De elektriciteitskabel van circa 400 meter moest dwars door Groningen naar de bakkerij geleid worden.

Lees ook
Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Recept van Puratos: Desem twisters met gekiemde granen

Laat je verrassen door de heerlijke smaaksensatie van deze bonkies. De smaak van desem en kaas vullen elkaar heel goed aan. Deze hartige versie van desembrood is geschikt voor vele gelegenheden.

Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Binnenkort opent Bakkerij van Namen de deuren

Bakker Patrick van Namen opent op donderdag 9 september zijn bakkerij in Zaltbommel. Patrick: "Ik wil mensen het echte ambacht laten proeven dat je bij veel bakkerijen juist ziet verdwijnen. Geen poeders en broodverbetermiddelen. Bij Van Namen proef je kwaliteit en kies je voor echte smaakbeleving."

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien en volgden een opleiding bij Bakery Institute. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse.