IJs

Nieuwe voorzitter Artglace: ‘Doe mee met de video contest’

7 april 2022 Clara Bloemhof

Artglace, de Europese Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders, heeft een nieuwe voorzitter, ijsmaker Domenico Belmonte. Hij roept alle ijsbereiders op om mee te doen aan de videowedstrijd rondom de ijssmaak Dolce Sinfonia. De smaak van Gelato Day.

Gelato Day vond plaats op 24 maart. Deze dag wordt Europa-breed gedragen dankzij Artglace. De Europese Vereniging voor Ambachtelijk IJsbereiders maakte zich 10 jaar geleden hard voor officiële erkenning van een feestdag rondom ‘gelato artigianale’ en het Europees Parlement stemde ermee in. Jaarlijks staat er één smaak centraal. Dit jaar draait het om ‘Dolce Sinfonia’. Een combinatie van chocolade- en hazelnootijs, ricotta en vijgen in rumsiroop.

Dolce Sinfonia

Dit jaar is er een speciale videowedstrijd rondom deze smaak. Op Sigep vertelde Belmonte meer hierover. “We houden een videowedstrijd rondom de ijssmaak Dolce Sinfonia. Ik roep graag alle Nederlandse ijsmakers op om daaraan deel te nemen!”

De regels zijn simpel. Laat in een filmpje van 90 seconden zien hoe jij deze smaak van 2022 maakt. Deelnemen is gratis en de filmpjes worden gedeeld op het YouTube-kanaal van Gelato Day. Zo ontstaat er een bonte verzameling van ijsmakers die hun ambacht delen met de wereld. Inzenden kan tot en met 30 september. De drie beste videomakers ontvangen een onderscheiding. Dit vindt plaats op de MIG in Longarone, of Sigep 2023. Alle inzenders ontvangen een certificaat van deelname.

Nieuwe voorzitter Artglace 

Sinds kort heeft Artglace een nieuwe voorzitter. Domenico Belmonte is een bevlogen ijsmaker. Zelf is Belmonte eigenaar van ijssalon L’Ancora, aan een idyllisch strandje in Santa Maria di Castellabate, op een kleine twee uur rijden ten zuiden van Napels. Zijn signature flavour? “Dat is Croccantino: amandelijs met amarenen en heel veel amandelcrunch. Deze smaak ligt steevast in de vitrine”, lacht Belmonte.

Deelnemen videowedstrijd

Bekijk de reeds ingezonden filmpjes op www.youtube.com/c/gelatoday en vind het reglement (onder News and Events) én het recept voor Dolce Sinfonia  (onder Gelato Makers Area) op www.gelato-day.com. Inzenden kan via Wetransfer en in mp4 naar artglace.eu@gmail.com.

Artglace wordt door heel Europa vertegenwoordigd. In Nederland is het de Ital, de Italiaanse vereniging van ambachtelijk ijsbereiders, die zitting neemt in deze organisatie.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?