Van der Pol introduceert nieuwe smaken koekjesdeeg
WIJK EN AALBURG - Van der Pol, specialist in basisdegen, introduceert dit najaar drie nieuwe smaken koekjesdeeg: gember, American Cookie én Groene thee-Matcha. Het vertrouwde assortiment, met onder andere mozaïek roomboter koekjes en chocolade hazelnoot mix, is al verkrijgbaar in rollen diepgevroren deeg met 3 verschillende soorten in 1 doos. Het volledige assortiment smaken is nu ook verkrijgbaar in 1 soort per doos, voorgesneden en los ingevroren.
Bakbeleving
“Vers gebakken koekjes in de winkeloven zorgt voor de complete bakbeleving, een heerlijke geur en optimale versheid van het product. Koekjes zijn zeer geschikt om te laten proeven, te serveren bij een kop koffie en te verkopen met een prima marge. Van der Pol maakt met haar producten deze bakbeleving eenvoudig en maakt gebruik van pure ingrediënten en 100 procent roomboter”, aldus de leverancier.
Gember
Een klassiek en populair koekje met gember. Gember wordt al duizenden jaren gebruikt als specerij en geneesmiddel in de Aziatische cultuur, maar is ook in Nederland zeker een gevestigde smaak.
American Cookie
De meest populaire smaak overgewaaid uit Amerika. Pure en witte chocolade stukjes die na het vers bakken zacht blijven in de knapperige buitenkant van het koekje.
Groene thee- Matcha
Matcha ofwel Groene thee is enorm populair in het Verre Oosten en vindt haar oorsprong in Japan. Ook in Europa groeit de populariteit van Matcha sterk. Een onderscheidend en verassend product.
Meer over
Lees ook
Sigep 2020: Vers beleven!
Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.
Ook vet moet uit de Engelse koekjes
De Engelse volksgezondheidsdienst Public Health England richt zich sinds 2016 met het ‘Sugar Reduction Programme’ op het verminderen van obesitas door consumenten minder suiker binnen te laten krijgen. Voor 2020 moet de voedingsindustrie daarom jaarlijks 200.000 ton uit producten halen.
Banket bewaar- en serveertips
Zo’n overheerlijke slagroomsoes van je ambachtelijke (banket)bakker of een lekker warm worstenbroodje eet je natuurlijk het liefste direct op. Soms moet je echter even wachten. Totdat het bezoek is gearriveerd of het eindelijk lunchtijd is. Hoe bewaar je de lekkernijen van de banketbakker? En hoe serveer je deze op hun best? Tekst en beeld: Stichting...