Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Bakker brood_Unsplash

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en IJscentrum komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze individuele subsidie met de naam STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kan worden gebruikt voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Wie zich aanmeldt voor een opleiding of training met branche-erkenning (kijk op www.bakbekwaam.nl voor een actueel overzicht), ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs voor de gekozen training. Met dit bewijs kun je vanaf 1 juli de STAP-subsidie aanvragen via het STAP-portaal van UWV UWV_STAP - Home (stapuwv.nl). Hier log je in met je DigiD.

De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed. De training moet binnen drie maanden (maar niet eerder dan vier weken) na de aanvraag starten. Een werknemer kan per jaar één keer een STAP-subsidie aanvragen. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Welke trainingen zijn branche-erkend?

Met ingang van 1 juli aanstaande kan de STAP-subsidie worden aangevraagd voor de volgende opleiders en trainingen:

Bakery Institute:

  • Negenweekse trainingen Boulangerie en Patisserie
  • Trainingen voor professionals

Foodbase:

  • Praktijkbegeleider
  • Leidinggeven basis en verdieping
  • Toppraktijk
  • Marketing
  • Operator basis en vervolg
  • Jonge ondernemers
  • Winkelbegeleiders

HAS Hogeschool:

  • Bakkerijtechnologie
  • Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie
  • Productontwikkeling en ingrediënten
  • Idee-ontwikkeling voor foodconcepten
  • Workshop Zout- en Suikerverlaging
  • Levensmiddelenchemie

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Nog even geduld voor de STAP-subsidie

Wanneer je je wilt inschrijven voor de STAP-subsidie, moet je nog even geduld hebben, laat Stichting Bakkracht weten. Helaas lukt het niet om de trainingen met een branche-erkenning tijdig in het scholingsregister van DUO te krijgen. De trainingsaanbieders hebben hier een aantal inlogcodes voor nodig en deze nemen nogal wat tijd.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

U ziet het zelf ook wel, bij de ambachtelijke bakker of in de supermarkt: koolhydraatarm, lactosevrij en vegan brood en banket zijn populair.