Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Bakker brood_Unsplash

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en IJscentrum komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Werkenden en werkzoekenden kunnen met ingang van dit jaar een STAP-budget van maximaal duizend euro per persoon aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Deze individuele subsidie met de naam STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) kan worden gebruikt voor het volgen van een training, cursus of opleiding om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Hoe kom je in aanmerking voor de subsidie?

Wie zich aanmeldt voor een opleiding of training met branche-erkenning (kijk op www.bakbekwaam.nl voor een actueel overzicht), ontvangt van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs voor de gekozen training. Met dit bewijs kun je vanaf 1 juli de STAP-subsidie aanvragen via het STAP-portaal van UWV UWV_STAP - Home (stapuwv.nl). Hier log je in met je DigiD.

De kosten voor de opleiding of training worden door UWV aan de opleider vergoed. De training moet binnen drie maanden (maar niet eerder dan vier weken) na de aanvraag starten. Een werknemer kan per jaar één keer een STAP-subsidie aanvragen. Op is op, dus wees er op tijd bij!

Welke trainingen zijn branche-erkend?

Met ingang van 1 juli aanstaande kan de STAP-subsidie worden aangevraagd voor de volgende opleiders en trainingen:

Bakery Institute:

  • Negenweekse trainingen Boulangerie en Patisserie
  • Trainingen voor professionals

Foodbase:

  • Praktijkbegeleider
  • Leidinggeven basis en verdieping
  • Toppraktijk
  • Marketing
  • Operator basis en vervolg
  • Jonge ondernemers
  • Winkelbegeleiders

HAS Hogeschool:

  • Bakkerijtechnologie
  • Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie
  • Productontwikkeling en ingrediënten
  • Idee-ontwikkeling voor foodconcepten
  • Workshop Zout- en Suikerverlaging
  • Levensmiddelenchemie

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken bij IJscentrum in 2023

In 2023 komt het IJscentrum met twee nieuwe cursussen: Basis Chocoladebereider en Airbrushtechnieken. “Vanuit het ijs is de stap naar chocolade klein. De twee productgroepen liggen in elkaars verlengde”, aldus Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum

Ministerie SZW geeft vier tips om je loopbaan een boost te geven

Ministerie SZW geeft vier tips om je loopbaan een boost te geven

Op dinsdag 1 november komt het STAP-budget voor de laatste keer in 2022 beschikbaar. Werkende Nederlanders kunnen deze subsidie gebruiken om zich verder te ontwikkelen en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. In de aanloop geeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vier tips om je loopbaan een boost te geven. 1. Maak prioriteit...

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief