Rijn IJssel in Wageningen, cluster Vakschool Wageningen, is het nieuwe schooljaar gestart met nieuwe praktijklokalen. De opleiding heeft TenBa ingeschakeld voor de techniek, de routing en de lay-out voor vier bakkerijen en twee keukens. 

De school aan de Marijkeweg 20 is verlaten, maar aan de overkant op nummer 5 is aan ‘Hotel De nieuwe Wereld’ een nieuw schoolgebouw gebouwd, dat in de laatste week van augustus in gebruik is genomen. TenBa heeft voor de inrichting van de leslokalen eerst een inventarisatie uitgevoerd van de huidige technieken, die in de nieuwe ruimtes hergebruikt konden worden. Voor twee broodbakkerijen en twee banketbakkerijen, een chocolade praktijkruimte en twee restaurantkeukens is vervolgens een indelingsplan ontworpen vanuit een budgetindicatie van het te realiseren plan. In dit traject is met de docenten uitvoerig overleg geweest over hun lesmethodes en wensen, die aansluiten bij het huidige- en gewenste onderwijssysteem van de vakschool.

Overleg
Nadat de plannen vastgesteld waren, heeft TenBa de technische informatie voor de aannemers en installateurs verzorgd. In die periode was regelmatig overleg met de architect over materiaal keuzes, afwerkingsniveau en bakkerij bouwtechnische consequenties. Terwijl het bouwkundige traject liep, heeft TenBa de aanbestedingsstukken voor de bakkerij technieken opgesteld, inclusief de inruil van technieken en de te verhuizen items. Hierbij is in overleg met de teams van Rijn IJssel Vakschool Wageningen geadviseerd over de benodigde machines, capaciteit, aantallen, gebruik en toepassing. De oplevering van de bakkerij techniek is inmiddels ook voor Rijn IJssel uitgevoerd. Bij het begin van het schooljaar konden zo de 270 bakkerij- en 330 horeca leerlingen genieten van hun nieuwe praktijkruimten.

Altijd op de hoogte blijven?