Nieuwe meesters partners bij Royal Steensma

1 juni 2018

Patissier Hidde de Brabander en boulanger Daan Hesseling behaalden woensdag 30 mei de Meestertitel. Royal Steensma steunde beide in 'hun queeste', omdat de grondstoffenfabrikant gelooft dat de Meesters Patissier en Meesters Boulanger de bakkerijsector helpen naar een hoger plan te trekken. In ruil voor de ‘duw in de rug’ verbinden De Brabander en Hesseling zich als partners aan Royal Steensma.

Partners Royal Steensma

Als partners gaan beide meesters samenwerken met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Hillebrand werkt sinds november 2017 als technical support manager bij Royal Steensma. Het partnerschap houdt in dat er in teamverband wordt gewerkt aan receptontwikkeling en dat de Meesters acte de présence geven tijdens een aantal workshops, beursdeelnames en demonstraties. Daarnaast fungeren De Brabander en Hesseling als klankbord voor Hillebrand en de afdelingen R&D van Royal Steensma. Ook zijn ze aanwezig bij een of meerdere activiteiten die volgend jaar worden georganiseerd in het kader van het 180-jarig jubileum van Royal Steensma.

Bakkers-in-bedrijf_Meester-Boulanger-Daan-Hesseling-300x200 Daan Hesseling - Foto: Vereniging de Meesters / Peter van der Wal

Meesterlijke Recepten

Later dit jaar verschijnt er een boekje met een aantal Meesterlijke Recepten van de hand van De Brabander, Hesseling en Hillebrand. De inspirerende recepten in het boekje zijn gedeeltelijk gemaakt met ingrediënten van Royal Steensma. Het boekje is bedoeld voor ambachtelijke bakkers.

Meestertitel

Boulangers Daan Hesseling (Bakkerij van Bentum, Lobith) en Herald Vugs (Sonneveld, Papendrecht) en de patissiers Hidde de Brabander (Dreams of Magnolia, ’s-Gravenzande) en Chris Stienstra (Patisserie Christiaan, Velp) gingen na een maandenlange en intensieve voorbereiding op voor de Meestertitel. De praktijkexamens vonden van maandag 28 tot en met woensdag 30 mei 2018 plaats. Uiteindelijk gingen twee van de vier met de felbegeerde titel naar huis: Hidde en Daan.

De titels Meester Patissier en Meester Boulanger zijn door de bakkerijbranche erkend. Om de Meestertitel te behalen, doorlopen de kandidaten een intensief traject met diverse beoordelingsmomenten voor (inter-)nationale examencommissies. Kandidaten die het hele traject succesvol afronden, worden automatisch lid van Vereniging de Meesters.

 

Altijd op de hoogte blijven?