Nieuwe manager NBC

2 maart 2016

WAGENINGEN - Petra Kuiper is door NBC benoemt tot manager Productbeoordeling & Procesadvies. Ze volgt de in december vertrokken Gerard Hemmer op. De ervaren bakkerijtechnologe is reeds begonnen aan haar nieuwe uitdaging.

Geen onbekende

Kuiper is geen onbekende in de bakkerijbranche. Al jaren geeft zij trainingen en adviezen aan bakkerijondernemers in binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld op het gebied van receptuuroptimalisatie, productontwikkelingstrajecten, selectie van grondstoffen en begeleiding van bakkerijmedewerkers. In het verleden verzorgde Kuiper diverse trainingen bij het NBC.

Boost

De aanstelling van Kuiper geeft een positieve boost aan de uitbreiding  van support aan bakkerijen door het NBC, is de verwachting. “Het NBC is er om de bakker en bakkerijondernemer te ondersteunen op het gebied van productkwaliteit. NBC kan hiervoor verschillende instrumenten inzetten waarover de bakker kan beschikken zoals meel- en bloemanalyse, procesoptimalisatie en eindproduct beoordeling. Met een zeer complete proefbakkerij, een modern en goed uitgerust productbeoordeling laboratorium om onderzoek, productontwikkeling en broodkeuringen  te doen . Het team met ervaren adviseurs staan de bakkers ter beschikking”, laat het bakkerijcentrum weten.

MT

Kuiper neemt ook plaats in het managementteam van het NBC.

Altijd op de hoogte blijven?