Nieuwe locatie Vlaamsch Broodhuys open voor diner

Bakkers in bedrijf_Vlaamsch Broodhuys 1

Het Vlaamsch Broodhuys heeft nieuwe locatie op de Middenweg in Amsterdam. Op 8 september vond de feestelijke opening plaats. Dit is de eerste locatie die ook 's avonds open is voor het diner. Het menu is vernieuwd en biedt een assortiment aan Vlaamsche gerechten waarbij brood uiteraard een grote rol speelt.

De Keuken van Dimitri

Overdag staan op de menukaart ontbijt- en lunchgerechten, en verschillende zoetigheden. Maar bakker Dimitri Roels gelooft dat er vraag is naar meer flexibiliteit: "Diante en ik reizen regelmatig naar trendy wereldsteden zoals Londen of New York om nieuwe inspiratie op te doen. Steeds meer horeca biedt de mogelijkheid om onafhankelijk van het moment te kunnen bestellen waar jij zin in hebt. De Vlaamsche gerechtjes uit de keuken van Dimitri eet je daarom tijdens de lunch, voor de borrel of als volwaardig diner." Om de beleving helemaal af te maken heeft de Vlaamsche bistro ook cocktails aan de kaart toegevoegd.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaamsch-Broodhuys-2-300x217 Feestelijke opening

Zaterdag 8 september heet Vlaamsch Broodhuys iedereen van harte welkom tussen 12:00 en 20:00 tijdens de feestelijke openingsdag in het filiaal aan de Middenweg 43 te Amsterdam. De gehele dag zijn de deuren geopend voor publiek om kennis te maken met het reguliere broodassortiment, cocktails en in het bijzonder de gerechtjes van de vernieuwde menukaart. Daarnaast zullen ook bakker Dimitri en bakkersvrouw Diante aanwezig zijn om je meer te vertellen over hun favoriete gerechtjes.

Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken en bakt ‘brood zoals brood bedoeld is’. Dimitri Roels staat aan het hoofd van deze bakkerij en is de pionier als het gaat om de modern gebakken zuurdesembroden. Afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen kwam hij op jonge leeftijd in contact met het bakkersvak. Later ontwikkelde hij de ambitie om chef-kok te worden en werkte in de keukens van de grote Vlaamse en Franse chefs. Maar zijn passie voor brood won. Nu bijna 22 jaar en 15 eigen Baker’s Cafés later begint Vlaamsch Broodhuys aan een nieuw hoofdstuk waar Dimitri zijn passie voor de keuken goed heeft weten te combineren met zijn passie voor brood.

Lees ook
Potentiële klanten vinden met  gebiedsanalyse

Potentiële klanten vinden met gebiedsanalyse

Je hebt een vast assortiment en je doet waarin je al jarenlang goed bent. Toch blijkt ineens de omzet terug te lopen. Wat nu? De Stichting Ambachtelijke Bakkerij biedt ambachtelijke bakkers de helpende hand door een gebiedsanalyse aan te bieden. Met de uitkomsten hiervan kun je (nog) beter inspelen op de behoeften van potentiële klanten in jouw regio.

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Naast brood ook ijs verkopen. Is dat slim?

Bakkersvak 2019: drie dagen vol met kennis tijdens de verschillende presentaties, mensen ontmoeten en inspiratie opdoen met producten en productinnovaties. Het grote ijsplein doet vermoeden dat veel bakkers overwegen om hun assortiment uit te breiden naar ijs.

Vreemd gaan

Vreemd gaan

Onlangs was ik in Tirol. Niet om te hossen met Anton, dat past niet bij mij. Maar tijdens mijn vakantie bezocht ik wel enkele bakkers. En wat ik daar zag voelde voor mij toch als ‘vreemd gaan’.

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Broodbakker industrieel omgeving Tiel

Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient de selecte...

Brood bakker Utrecht

Brood bakker Utrecht

In deze zelfstandige functie produceer je in teamverband de mooiste broodproducten. Door de verschillende afzetkanalen wordt er gedurende hele dag door gewerkt.

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

Brood/ Banket bakker omgeving Deventer

De werkzaamheden bestaan uit het produceren van zowel brood- als banketproducten.