Nieuwe locatie Vlaamsch Broodhuys open voor diner

Bakkers in bedrijf_Vlaamsch Broodhuys 1

Het Vlaamsch Broodhuys heeft nieuwe locatie op de Middenweg in Amsterdam. Op 8 september vond de feestelijke opening plaats. Dit is de eerste locatie die ook 's avonds open is voor het diner. Het menu is vernieuwd en biedt een assortiment aan Vlaamsche gerechten waarbij brood uiteraard een grote rol speelt.

De Keuken van Dimitri

Overdag staan op de menukaart ontbijt- en lunchgerechten, en verschillende zoetigheden. Maar bakker Dimitri Roels gelooft dat er vraag is naar meer flexibiliteit: "Diante en ik reizen regelmatig naar trendy wereldsteden zoals Londen of New York om nieuwe inspiratie op te doen. Steeds meer horeca biedt de mogelijkheid om onafhankelijk van het moment te kunnen bestellen waar jij zin in hebt. De Vlaamsche gerechtjes uit de keuken van Dimitri eet je daarom tijdens de lunch, voor de borrel of als volwaardig diner." Om de beleving helemaal af te maken heeft de Vlaamsche bistro ook cocktails aan de kaart toegevoegd.

Bakkers-in-bedrijf_Vlaamsch-Broodhuys-2-300x217 Feestelijke opening

Zaterdag 8 september heet Vlaamsch Broodhuys iedereen van harte welkom tussen 12:00 en 20:00 tijdens de feestelijke openingsdag in het filiaal aan de Middenweg 43 te Amsterdam. De gehele dag zijn de deuren geopend voor publiek om kennis te maken met het reguliere broodassortiment, cocktails en in het bijzonder de gerechtjes van de vernieuwde menukaart. Daarnaast zullen ook bakker Dimitri en bakkersvrouw Diante aanwezig zijn om je meer te vertellen over hun favoriete gerechtjes.

Vlaamsch Broodhuys

Vlaamsch Broodhuys bakt zoals topkoks koken en bakt ‘brood zoals brood bedoeld is’. Dimitri Roels staat aan het hoofd van deze bakkerij en is de pionier als het gaat om de modern gebakken zuurdesembroden. Afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen kwam hij op jonge leeftijd in contact met het bakkersvak. Later ontwikkelde hij de ambitie om chef-kok te worden en werkte in de keukens van de grote Vlaamse en Franse chefs. Maar zijn passie voor brood won. Nu bijna 22 jaar en 15 eigen Baker’s Cafés later begint Vlaamsch Broodhuys aan een nieuw hoofdstuk waar Dimitri zijn passie voor de keuken goed heeft weten te combineren met zijn passie voor brood.

Lees ook
Kusincident met gevolgen

Kusincident met gevolgen

Een opvallende zaak speelde bij de rechtbank in Midden-Nederland. Op 26 mei 2021 heeft de werkgever in kwestie een werknemer op staande voet ontslagen vanwege seksuele intimidatie.

Mag je brood kleuren?

Mag je brood kleuren?

Rode, oranje en voor Halloween zelfs zwartgekleurde (hamburger)broodjes onder de naam ‘Black Bun’: je ziet steeds meer verrassende varianten verschijnen op onze klassieke wit of bruin uitziende broden. Maar mag dat ook?

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.