Tarwe is een van de meest verbouwde gewassen in Nederland. De nieuwe innovatie Finder SD van Hiperscan maakt het mogelijk om de kwaliteit van dit gewas in 7 seconden te bepalen. Traditionele methodes doen er vaak uren over om de samenstelling van tarwe te analyseren.

De Finder SD maakt gebruik van Nabij Infrarood (NIR). Dit maakt het mogelijk om snel kwalitatieve analyses van ruwe grondstoffen (zoals tarwe), halffabricaten en eindproducten (zoals bier en bakkersmixen) te maken. Het instrument biedt volgens de makers talloze mogelijkheden. De Finder SD meet in tarwe onder andere het eiwitgehalte, zetmeelgehalte, volumegewicht en het watergehalte. 

Door middel van monsterpresentatie in de roterende petrischaal kan er goed met heterogene monsters worden gewerkt. Omdat de Finder SD via een niet-destructieve methode werkt, is er geen staalvoorbereiding nodig. 

Het apparaat heeft een IP65-certificering en is stof- en spatwaterdicht. Door interne kalibratiestandaarden zijn de resultaten continu gewaarborgd, Daarnaast levert Hiperscan bij de Finder SD bijbehorende, eenvoudige en gebruiksvriendelijke software.

Door gebruik van de gepatenteerde MEMS-technologie in combinatie met de interne thermische stabiliteit is de Finder SD volgens de makers een snel en betrouwbaar apparaat. Met behulp van het do-it-yourself pakket kunnen gebruikers, naast de voorgeprogrammeerde ijklijnen, zelf hun eigen ijklijnen opzetten en onderhouden.

Altijd op de hoogte blijven?