Nieuwe innovatie voor snelle analyse tarwe

Finder SD van Hiperscan_persbericht

Tarwe is een van de meest verbouwde gewassen in Nederland. De nieuwe innovatie Finder SD van Hiperscan maakt het mogelijk om de kwaliteit van dit gewas in 7 seconden te bepalen. Traditionele methodes doen er vaak uren over om de samenstelling van tarwe te analyseren.

De Finder SD maakt gebruik van Nabij Infrarood (NIR). Dit maakt het mogelijk om snel kwalitatieve analyses van ruwe grondstoffen (zoals tarwe), halffabricaten en eindproducten (zoals bier en bakkersmixen) te maken. Het instrument biedt volgens de makers talloze mogelijkheden. De Finder SD meet in tarwe onder andere het eiwitgehalte, zetmeelgehalte, volumegewicht en het watergehalte. 

Door middel van monsterpresentatie in de roterende petrischaal kan er goed met heterogene monsters worden gewerkt. Omdat de Finder SD via een niet-destructieve methode werkt, is er geen staalvoorbereiding nodig. 

Het apparaat heeft een IP65-certificering en is stof- en spatwaterdicht. Door interne kalibratiestandaarden zijn de resultaten continu gewaarborgd, Daarnaast levert Hiperscan bij de Finder SD bijbehorende, eenvoudige en gebruiksvriendelijke software.

Door gebruik van de gepatenteerde MEMS-technologie in combinatie met de interne thermische stabiliteit is de Finder SD volgens de makers een snel en betrouwbaar apparaat. Met behulp van het do-it-yourself pakket kunnen gebruikers, naast de voorgeprogrammeerde ijklijnen, zelf hun eigen ijklijnen opzetten en onderhouden.

Lees ook
Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Hefe van Haag houdt succesvolle dertigste Rhein-Back Schau

Naast productinnovaties en trends in de brood- en banketbakkerij, stonden er tijdens de dertigste Rhein-Back Schau toekomstige productie- en verkoopconcepten centraal. Hierbij zijn volgens organisator Hefe van Haag vooral hygiëne, koffieconcepten en filiaalvorming belangrijk, evenals CO₂-neutrale verpakkingen en online verkoop.

Zuivel – de stand van zaken

Zuivel – de stand van zaken

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.” Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer...

Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Wat ga je doen?Wij zijn voor deze bakkerij op zoek naar een enthousiaste broodbakker met passie voor het vak. De functie is voor de lange termijn. Je zal afwisselend...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn we per februari 2020 op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...