Nieuwe innovatie voor snelle analyse tarwe

Finder SD van Hiperscan_persbericht

Tarwe is een van de meest verbouwde gewassen in Nederland. De nieuwe innovatie Finder SD van Hiperscan maakt het mogelijk om de kwaliteit van dit gewas in 7 seconden te bepalen. Traditionele methodes doen er vaak uren over om de samenstelling van tarwe te analyseren.

De Finder SD maakt gebruik van Nabij Infrarood (NIR). Dit maakt het mogelijk om snel kwalitatieve analyses van ruwe grondstoffen (zoals tarwe), halffabricaten en eindproducten (zoals bier en bakkersmixen) te maken. Het instrument biedt volgens de makers talloze mogelijkheden. De Finder SD meet in tarwe onder andere het eiwitgehalte, zetmeelgehalte, volumegewicht en het watergehalte. 

Door middel van monsterpresentatie in de roterende petrischaal kan er goed met heterogene monsters worden gewerkt. Omdat de Finder SD via een niet-destructieve methode werkt, is er geen staalvoorbereiding nodig. 

Het apparaat heeft een IP65-certificering en is stof- en spatwaterdicht. Door interne kalibratiestandaarden zijn de resultaten continu gewaarborgd, Daarnaast levert Hiperscan bij de Finder SD bijbehorende, eenvoudige en gebruiksvriendelijke software.

Door gebruik van de gepatenteerde MEMS-technologie in combinatie met de interne thermische stabiliteit is de Finder SD volgens de makers een snel en betrouwbaar apparaat. Met behulp van het do-it-yourself pakket kunnen gebruikers, naast de voorgeprogrammeerde ijklijnen, zelf hun eigen ijklijnen opzetten en onderhouden.

Lees ook
Zuivel – de stand van zaken

Zuivel – de stand van zaken

De bijeenkomsten van het Genootschap voor de bakkerij stonden dit jaar in het teken van Grip op grondstoffen. Na graan en suiker was deze keer zuivel aan de beurt. “Van één product is de prijs nauwelijks te voorspellen en dat is boter.” Geen betere plek om over (de toekomst van) zuivel te praten dan tussen de koeien. Gastheer...

Royal Steensma werkt aan fundament

Royal Steensma werkt aan fundament

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op bij Royal Steensma. Onlangs maakte de producent van bakkerijgrondstoffen de overname van Bak Speciaal bekend. Binnenkort opent Royal Steensma twee moderne opleidingscentra waar jongeren worden klaargestoomd voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En ondertussen viert het bedrijf ook nog zijn 180-jarig...

Pluk de herfst

Pluk de herfst

Iedere ambachtelijke bakker werkt met producten uit de natuur. Of het nou gaat om de granen voor zijn brood of de ­vruchten voor zijn gebak: hij is afhankelijk van wat de natuur te bieden heeft. De ene oogst is daarbij de andere niet. Dat betekent dat een bakker ieder seizoen weer moet experimenteren met recepturen en werkwijzen. Het vraagt om vakmanschap...

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...