Nieuwe dagcursus IJstaarten bij IJscentrum

3 juni 2021 Redactie Vakblad IJs
Foto: IJscentrum

Bij ijssalons staan steeds vaker ijstaarten in de vriezer. Daarom heeft het IJscentrum een nieuwe dagcursus ontwikkeld. In de special IJstaarten op 26 oktober staat het creëren en perfectioneren van ijstaarten centraal.

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Tijdens de dagcursus IJstaarten bouwen deelnemers een ijstaartje 'from scratch' op. Bodem, diverse lagen parfait/sorbet/roomijs, glaçage en decoratie. Ze leren de technieken en welke combinaties goed scoren. "Na deze dagtraining ben jij klaar voor het najaar in de ijssalon. Want wil je je seizoen verlengen, dan doe je er goed aan uit te breiden met andere ijsproducten náást schepijs", aldus het IJscentrum.

Praktijkgericht

De cursus is heel praktijkgericht. Na een demo waarin de theorie wordt behandeld, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van variegato, verschillende soorten sorbet- en roomijs en parfait. Ze maken twee taarten die ze zelf opbouwen, glaceren en decoreren. De dagcursus is zowel voor beginnende als gevorderde ijsbereiders. 

De dagcursus staat gepland voor 26 oktober en heeft plaats voor twaalf deelnemers. De geldende coronamaatregelen worden tijdens de cursus in acht genomen. 

Op de website van het IJscentrum staat meer informatie over deze en andere cursussen.

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?