Nieuwe dagcursus IJstaarten bij IJscentrum

IJstaarten_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Bij ijssalons staan steeds vaker ijstaarten in de vriezer. Daarom heeft het IJscentrum een nieuwe dagcursus ontwikkeld. In de special IJstaarten op 26 oktober staat het creëren en perfectioneren van ijstaarten centraal.

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Tijdens de dagcursus IJstaarten bouwen deelnemers een ijstaartje 'from scratch' op. Bodem, diverse lagen parfait/sorbet/roomijs, glaçage en decoratie. Ze leren de technieken en welke combinaties goed scoren. "Na deze dagtraining ben jij klaar voor het najaar in de ijssalon. Want wil je je seizoen verlengen, dan doe je er goed aan uit te breiden met andere ijsproducten náást schepijs", aldus het IJscentrum.

Praktijkgericht

De cursus is heel praktijkgericht. Na een demo waarin de theorie wordt behandeld, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van variegato, verschillende soorten sorbet- en roomijs en parfait. Ze maken twee taarten die ze zelf opbouwen, glaceren en decoreren. De dagcursus is zowel voor beginnende als gevorderde ijsbereiders. 

De dagcursus staat gepland voor 26 oktober en heeft plaats voor twaalf deelnemers. De geldende coronamaatregelen worden tijdens de cursus in acht genomen. 

Op de website van het IJscentrum staat meer informatie over deze en andere cursussen.

Dossiers
Lees ook
Waar blijven onze studenten?

Waar blijven onze studenten?

Afgelopen weekend wilde ik lekker op het terras van mijn favoriete koffietentje gaan zitten voor een verse cappuccino, maar ik bleek er alleen een koffie te mogen afhalen. De reden? Personeelstekort. Twee dagen later wilde ik eindelijk mijn plannen voor een kleine verbouwing thuis in daden omzetten. Maar toen ik mijn vaste aannemer belde om mijn ideeën...

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

Renske Huyben (21) doet samen met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Nederlands Boulangerieteam mee aan de Mondial du Pain, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Al sinds begin dit jaar zijn ze samen in training. Renske: “Dit brengt me heel veel moois.”

Cursussen IJscentrum september 2021

Cursussen IJscentrum september 2021

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursus Ijsbereider en Vegan IJs op de planning.