Nieuwe dagcursus IJstaarten bij IJscentrum

IJstaarten_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Bij ijssalons staan steeds vaker ijstaarten in de vriezer. Daarom heeft het IJscentrum een nieuwe dagcursus ontwikkeld. In de special IJstaarten op 26 oktober staat het creëren en perfectioneren van ijstaarten centraal.

De specials van het IJscentrum zijn exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. Tijdens de dagcursus IJstaarten bouwen deelnemers een ijstaartje 'from scratch' op. Bodem, diverse lagen parfait/sorbet/roomijs, glaçage en decoratie. Ze leren de technieken en welke combinaties goed scoren. "Na deze dagtraining ben jij klaar voor het najaar in de ijssalon. Want wil je je seizoen verlengen, dan doe je er goed aan uit te breiden met andere ijsproducten náást schepijs", aldus het IJscentrum.

Praktijkgericht

De cursus is heel praktijkgericht. Na een demo waarin de theorie wordt behandeld, gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van variegato, verschillende soorten sorbet- en roomijs en parfait. Ze maken twee taarten die ze zelf opbouwen, glaceren en decoreren. De dagcursus is zowel voor beginnende als gevorderde ijsbereiders. 

De dagcursus staat gepland voor 26 oktober en heeft plaats voor twaalf deelnemers. De geldende coronamaatregelen worden tijdens de cursus in acht genomen. 

Op de website van het IJscentrum staat meer informatie over deze en andere cursussen.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.