Nieuwe cursusdata IJscentrum

Ijsbereiden in horeca_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Cursus IJsbereider

De weektraining Cursus IJsbereider van 20 april wordt verschoven naar 11 mei. Tijdens deze week leren de cursisten ambachtelijk ijsmaken en hun eigen recepturen maken en bereiden. De cursus is vooral gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf.

IJs&Patisserie

De cursus IJs&Patisserie staat gepland voor 18 en 19 mei. Voor ijsbereiders die zelf patisserie willen maken ontwikkelde het IJscentrum deze cursus. De deelnemers leren zelf patisserue maken op basis van pure grondstoffen en zonder halffabricaten. 

IJsbereiden in de horeca

Op 22 en 29 juni vindt de tweedaagse cursus IJsbereiden in de horeca plaats, Het IJscentrum ontwikkelde deze cursus speciaal voor chef-koks die alles willen weten over de bereiding van echt ambachtelijk ijs. Deze cursus is gericht op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoelen smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Andere cursussen

Daarnaast geeft Hidde de Brabander in juni de cursussen Airbrushtechnieken en Ganaches. Beide cursussen duren twee dagen. Ganaches staat gepland voor 2 en 9 juni, Airbrushtechnieken voor 15 en 16 juni.

Het is nog niet zeker of het IJscentrum en andere onderwijsinstellingen in mei de deur weer mogen openen. De huidige coronamaatregelen lopen 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Dossiers
Lees ook
Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

‘Bakkers worden ontwerpers’

‘Bakkers worden ontwerpers’

Sanne Bokhorst (22) is bijna klaar met haar opleiding Brood & Banket bij Zadkine in Rotterdam. Dat ze deze opleiding wilde doen, besefte ze door een medepassagier in de bus die haar terloops vroeg naar haar toekomstdroom. “Al van kleins af aan wilde ik een lunchroom met broodjes en taartjes in Amsterdam. Waarom ga ik dat niet realiseren, dacht ik?”

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...

Operator productie bakkerij Twente

Operator productie bakkerij Twente

Wat ga je doen?Als Operator Productie (Bakker) bedien je de volledig geautomatiseerde productielijn van de grondstofvoorziening tot dat het kwalitatief hoogwaardige...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Onze klant in de omgeving van Almelo is op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie. De werkzaamheden bestaan...