Nieuwe cursusdata IJscentrum

Ijsbereiden in horeca_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Cursus IJsbereider

De weektraining Cursus IJsbereider van 20 april wordt verschoven naar 11 mei. Tijdens deze week leren de cursisten ambachtelijk ijsmaken en hun eigen recepturen maken en bereiden. De cursus is vooral gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf.

IJs&Patisserie

De cursus IJs&Patisserie staat gepland voor 18 en 19 mei. Voor ijsbereiders die zelf patisserie willen maken ontwikkelde het IJscentrum deze cursus. De deelnemers leren zelf patisserue maken op basis van pure grondstoffen en zonder halffabricaten. 

IJsbereiden in de horeca

Op 22 en 29 juni vindt de tweedaagse cursus IJsbereiden in de horeca plaats, Het IJscentrum ontwikkelde deze cursus speciaal voor chef-koks die alles willen weten over de bereiding van echt ambachtelijk ijs. Deze cursus is gericht op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoelen smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Andere cursussen

Daarnaast geeft Hidde de Brabander in juni de cursussen Airbrushtechnieken en Ganaches. Beide cursussen duren twee dagen. Ganaches staat gepland voor 2 en 9 juni, Airbrushtechnieken voor 15 en 16 juni.

Het is nog niet zeker of het IJscentrum en andere onderwijsinstellingen in mei de deur weer mogen openen. De huidige coronamaatregelen lopen 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Dossiers
Lees ook
Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

‘Bakkers worden ontwerpers’

‘Bakkers worden ontwerpers’

Sanne Bokhorst (22) is bijna klaar met haar opleiding Brood & Banket bij Zadkine in Rotterdam. Dat ze deze opleiding wilde doen, besefte ze door een medepassagier in de bus die haar terloops vroeg naar haar toekomstdroom. “Al van kleins af aan wilde ik een lunchroom met broodjes en taartjes in Amsterdam. Waarom ga ik dat niet realiseren, dacht ik?”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...