Nieuwe cursusdata IJscentrum

Ijsbereiden in horeca_foto IJscentrum

Foto: IJscentrum

Het IJscentrum blijft net als alle andere onderwijsinstellingen tot en met de meivakantie gesloten. Het IJscentrum heeft alvast voorzichtig de agenda voor mei opgemaakt. Op het programma staan de weekcursus IJsbereider en IJs & Patisserie. Daarnaast staan Ganaches, Airbrushtechnieken en de training IJsbereiden in de horeca in de planning.

Cursus IJsbereider

De weektraining Cursus IJsbereider van 20 april wordt verschoven naar 11 mei. Tijdens deze week leren de cursisten ambachtelijk ijsmaken en hun eigen recepturen maken en bereiden. De cursus is vooral gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf.

IJs&Patisserie

De cursus IJs&Patisserie staat gepland voor 18 en 19 mei. Voor ijsbereiders die zelf patisserie willen maken ontwikkelde het IJscentrum deze cursus. De deelnemers leren zelf patisserue maken op basis van pure grondstoffen en zonder halffabricaten. 

IJsbereiden in de horeca

Op 22 en 29 juni vindt de tweedaagse cursus IJsbereiden in de horeca plaats, Het IJscentrum ontwikkelde deze cursus speciaal voor chef-koks die alles willen weten over de bereiding van echt ambachtelijk ijs. Deze cursus is gericht op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans die vooral van invloed is op het mondgevoelen smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Andere cursussen

Daarnaast geeft Hidde de Brabander in juni de cursussen Airbrushtechnieken en Ganaches. Beide cursussen duren twee dagen. Ganaches staat gepland voor 2 en 9 juni, Airbrushtechnieken voor 15 en 16 juni.

Het is nog niet zeker of het IJscentrum en andere onderwijsinstellingen in mei de deur weer mogen openen. De huidige coronamaatregelen lopen 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

Dossiers
Lees ook
Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

Opleidingen Bakery Institute branche-erkend door SVH

De opleidingen van Bakery Institute zijn vanaf augustus opgenomen in het SVH Register Erkende Horecaopleidingen. Voor de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zijn het de eerste opleidingen van buiten de horeca die branche-erkend worden.

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten.

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

‘Ik zie mezelf wel in een bakkerij werken’

Lotte van Kempen (16) zit in het derde jaar van haar vmbo-opleiding op het Wellant College in Alphen aan den Rijn. Ze doet een ‘snuffelstage’ bij Ella van Haeringen, die onder de naam Ella Bakt (@ellabakt) brood op bestelling maakt. “Mijn vader ging altijd naar Ella, ik vond het leuk om brood te maken. Nu help ik om de week een dag mee in de bakkerij.”

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...