Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

brooddeeg

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen. 

Volgens het persbericht zijn alle partijen blij dat deze cao, in tegenstelling tot de voorgaande, weer een vierpartijen-akkoord is. De sociale partners realiseren zich dat in deze cao de focus op toekomstbestendigheid van de sector ligt en dat de werkgroepen, met daarin vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers, aan de slag gaan met een ambitieuze agenda.

In de cao zijn de volgende bepalingen opgenomen:

  • De looptijd is 16 maanden, de cao loopt van 1 april 2019 tot en met 31 juli 2020.

  • Aanpassing lonen (structureel):
    • Ambachtelijke bakkerijen: 2,25% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020
    • Industriële bakkerijen: 2,5% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020

Daarnaast hebben de partijen afgesproken om gedurende de looptijd van deze cao vier werkgroepen te installeren met deelnemers van de vier sociale partners. Zij gaan voor een volgende cao voorstellen formuleren op het terrein van Maatwerk & Flexibiliteit, Duurzame inzetbaarheid, Imago & Instroom en het creëren van een Communicatieplatform voor de branche.

Lees ook
Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt bij informatieverstrekking

De afgelopen maanden zijn we overspoeld met informatie over corona. Via journaals en persconferenties op tv, berichten in de krant en sociale media, en natuurlijk via de vele verhalen van klanten in de winkel. Hoe filter je al deze informatie? En: welk nieuws bied je in deze coronatijd zelf aan als bakkerij?

Een mooie egale print op je tijgerbrood

Een mooie egale print op je tijgerbrood

Ik bak dagelijks tijgerbrood, maar de bovenkorst is geen twee keer hetzelfde. Er zijn vaak verschillen in de kleur van de korst en de tijgerprint komt er niet mooi op. Hoe zorg ik dat er dagelijks een mooi donkerbruin gebakken tijgerbrood met een fraaie tijgerprint uit de oven komt?

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...