Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

brooddeeg

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen. 

Volgens het persbericht zijn alle partijen blij dat deze cao, in tegenstelling tot de voorgaande, weer een vierpartijen-akkoord is. De sociale partners realiseren zich dat in deze cao de focus op toekomstbestendigheid van de sector ligt en dat de werkgroepen, met daarin vertegenwoordigers van werknemers en werkgevers, aan de slag gaan met een ambitieuze agenda.

In de cao zijn de volgende bepalingen opgenomen:

  • De looptijd is 16 maanden, de cao loopt van 1 april 2019 tot en met 31 juli 2020.

  • Aanpassing lonen (structureel):
    • Ambachtelijke bakkerijen: 2,25% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020
    • Industriële bakkerijen: 2,5% per 01-07-2019 en 1% per 01-01-2020

Daarnaast hebben de partijen afgesproken om gedurende de looptijd van deze cao vier werkgroepen te installeren met deelnemers van de vier sociale partners. Zij gaan voor een volgende cao voorstellen formuleren op het terrein van Maatwerk & Flexibiliteit, Duurzame inzetbaarheid, Imago & Instroom en het creëren van een Communicatieplatform voor de branche.

Lees ook
Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...

FSIN: Supermarkten en speciaalzaken profiteren van coronacrisis

FSIN: Supermarkten en speciaalzaken profiteren van coronacrisis

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de maatschappij en de economie. Ook de verschillende foodkanalen merken de effecten. Terwijl de horeca grote omzetklappen oploopt, zien de supermarkten een flinke stijging van de omzet. Ook speciaalzaken als de bakker, slager en slijter kunnen profiteren.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...