Nieuwe cao voor het bakkersbedrijf

brooddeeg

CNV vakmensen, NBOV en NVB bereikten op 23 oktober 2017 overeenstemming over een nieuwe cao voor het Bakkersbedrijf. De achterban van het FNV wees het eindresultaat af. NBOV, NVB en CNV Vakmensen betreuren dat zij niet tot overeenstemming hebben kunnen komen met de vier partijen.

Loonsverbetering

Deze nieuwe cao heeft een looptijd tot en met 31 maart 2019. Gedurende de looptijd van de cao krijgen werknemers een loonsverbetering van 3,75%. De toekenning van verhogingen verschilt qua tijd voor de industriële en ambachtelijk bakkers.

Ook op andere punten maakt de bedrijfstak cao een onderscheid tussen industrie en ambacht. Bijvoorbeeld, in 2018 verdwijnt de toeslag voor werken op Koningsdag in de ambachtelijke bedrijven verdwijnen.

Flexibele uren

In de cao komt ruimte voor mantelzorg en een extra, individueel budget voor de werknemer voor scholing. Om flexibeler te kunnen werken komt er de mogelijkheid om te experimenteren met een tijd voor tijd regeling met instemming van de Ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging. Zo krijgen werknemers en werkgevers ruimte om met uren te schuiven als beide partijen dat wenselijk vinden.

De drie wachtdagen bij ziekte worden vervangen door het betalen van 90 procent tijdens de eerste dagen. De extra vrije dag, die bij de introductie van wachtdagen werd ingesteld, blijft behouden voor werknemers. Tenslotte wordt de cao in een vernieuwde leesbare vorm uitgegeven aan alle werknemers.

CNV Vakmensen, NBOV en NVB zijn blij met deze cao omdat de laatste cao al in oktober 2016 was verlopen. Met deze cao heeft de bedrijfstak weer uniforme lonen en regelingen. De partijen hebben een overzicht van alle gemaakte afspraken gemaakt.

 
Lees ook
Samen sterk in coronacrisis

Samen sterk in coronacrisis

De werkgeversorganisaties NVB en NBOV en de werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen zijn trots op alle 2.000 werkgevers en 50.000 medewerkers die werkelijk alles op alles zetten om de bakkersbedrijven in deze uitzonderlijke tijd door de coronacrisis te loodsen om de 17,4 miljoen Nederlanders van brood en gebak te voorzien!

IJskoude business

IJskoude business

Hoewel ‘winter’ nog altijd beelden oproept van sneeuwpret, ruiten krabben en Elfstedentochten, wordt dat steeds meer nostalgie: veel basisschoolleerlingen hebben nog nooit natuurijs gezien. Ik vrees dan ook dat de tijd van een ijskoud Nederland ver achter ons ligt.

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Verpakkingsmateriaal: moet u de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen betalen?

Gebruikt u per jaar meer dan 50.000 kg verpakkingsmateriaal? Dan moet u voor 1 april aangifte doen voor de bijdrage Afvalfonds Verpakkingen. Hoe hoog die bijdrage is, hangt af van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die u gebruikt. Niet al het materiaal dat u gebruikt, telt echter mee in de berekening.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...