Nieuw product van AB Mauri: Vollerkoren verrijkt met vitamine D

Vollerkoren met vitamine D-AB MAuri

Foto: AB Mauri

AB Mauri lanceert Vollerkoren verrijkt met vitamine D. Dit nieuwe product kan bijdragen aan een betere gezondheid. De broodmix bevat niet alleen extra vitamine D, maar ook vezels.

Vollerkoren verrijkt met vitamine D is verkrijgbaar in 25 of 50% broodmix. Volgens AB Mauri maakt het een smakelijk brood, mals en goed houdbaar. Het concentreert de voordelen van vezels en vitamine D. VollerKoren is rijk aan voedingsvezels en biedt 35 procent meer vezels dan een Volkorenbrood. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering, werken cholesterol verlagend en daarmee aan een betere algehele gezondheid.

Vitamine D

Vitamine D is een hormoon dat essentieel is voor de gezondheid en dat vaak wordt geassimileerd met de vitamine van de zon. Het wordt voornamelijk gesynthetiseerd door de huid van ultraviolet licht. Vitamine D zit ook in bepaalde voedingsmiddelen zoals vette vis (zalm, sardine, tonijn). Het helpt het lichaam om calcium te assimileren en beschermt de botten en spieren. Het heeft ook een positieve invloed op de mentale prestatiesnelheid en het immuunsysteem. Het gebrek aan vitamine D wordt ook geciteerd in gevallen van hart- en vaatziekten, type 2-diabetes, luchtweginfecties of bepaalde vormen van kanker.

Gezien het belang van deze molecule voor de gezondheid en de huidige coronapandemie, besloot AB Mauri om mensen te helpen bij het bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine D. Door het aanbieden van brood verrijkt met deze molecule. De ADH voor vitamine D is 5µg, deze dosis wordt gedefinieerd door de Europese tekst (1169/2011 CE).  Helaas dekt een gezond en evenwichtig dieet niet de dagelijkse behoefte aan vitamine D. Slechts 10 tot 20 procent van de behoefte wordt gedekt door de voedingsinname. 40 procent van de mensen in Europa heeft een tekort aan vitamine D, vooral in de winter. Met VollerKoren wordt het gemakkelijker om deze dagelijkse dosis te bereiken. 100 gram van dit brood zal minstens 30 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine D geven.

Dossiers
Lees ook
Gelderse bakkers zoeken naar oplossingen voor broodverspilling

Gelderse bakkers zoeken naar oplossingen voor broodverspilling

Gelderse bakkers en supermarktondernemers gaan op zoek naar oplossingen om broodverspilling te voorkomen. De ideeën worden meteen getest op de werkvloer. Het project is gestart door Stichting Samen tegen Voedselverspilling en provincie Gelderland.

Operazanger opent bakkerij

Operazanger opent bakkerij

Maurice Rommers was tenor en werkte als operazanger. Totdat de coronapandemie toesloeg. Hij besloot het roer om te gooien en zijn passie voor broodbakken te professionaliseren. In het pand van Metaal Kathedraal in Utrecht opende hij Bakkerij Amadeus.

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Zaterdag 31 juli is de deadline voor de btw-aangifte over tweede kwartaal. Alle ondernemers moeten aangifte doen. "Of je nu net een onderneming bent gestart, het afgelopen kwartaal geen omzet draaide of uitstel van belastingbetaling hebt. Doe altijd btw-aangifte." Om hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.