Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

De lokalist_vlees vis en brood

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.

“Ook wij signaleerden de gestage trend van behoefte aan lokaler en gezonder eten", vertelt Paul van Straaten, die het platform amen met Richard Nederlof oprichtte. "We namen kennis van projecten om de ketens korter te maken, gestimuleerd door de Nederlandse en Europese overheid. We hebben toen besloten om onze logistieke kennis te koppelen aan onze passie voor goed en lekker eten. Nadat we ons goed lopende post- en pakkettenbedrijf met ruim duizend medewerkers hadden verkocht, hebben we de tijd genomen om De Lokalist te ontwikkelen. Na een paar maanden testdraaien kunnen we vanaf nu de Nederlandse consument koppelen aan al die sympathieke boeren en ambachtslieden die zich tot nu toe hebben aangesloten."

In het assortiment zitten onder andere brood, vis, vlees, groente, fruit en zuivel. Duurzaamheid staat centraal bij het platform. De bestelde producten worden dagvers opgehaald bij de winkeliers en producenten. Omdat de producten pas worden geproduceerd na de bestelling gaat dit volgens De Lokalist voedselverspilling tegen en wordt de CO2 verminderd.

Alle producten worden bezorgt in de papieren Recycle-tas. Consumenten kunnen deze tas gevuld met lege glazen flessen, lege batterijen en lege statiegeldflessen mee teruggeven aan De Lokalist chauffeur. De Lokalist zorgt vervolgens voor de recycling en teruggave van het statiegeld.

Dossiers
Lees ook
‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.

Bakkers in de media - week 32

Bakkers in de media - week 32

Bakken voor de buurt, de oudste bakkerij van Nederland en niet meer 's nachts bakken. Wat lazen we deze week over de branche? Een greep uit de media.

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart genomineerd voor Retailer of the Year

Bakker Bart is in de categorie Eten en Drinken genomineerd voor Retailer of the Year. In deze categorie neemt de bakkersformule het op tegen Keurslager, Gall & Gall, Mitra Drankenspeciaalzaken en Xenos.