Nieuw koekjesboek

KortrijkDanny Capon van de gastronomische school Ter Groene Poorte heeft een nieuw koekjesboek uitgebracht. In het boek met als titel 'Niet zomaar … koekjes!' bundelt hij zijn kennis om door te geven aan toekomstige patissiers.

Koekjesspecialist

Dit is zijn vierde boek en net als in zijn vorige boeken gaat de auteur dieper in op het fenomeen ‘koekjes’. Hij heeft er zijn specialiteit van gemaakt. In Vlaanderen is hij dé koekjesspecialist.

Recepten

Niet zomaar … koekjes! bevat 101 zoete en hartige recepten die toegankelijk zijn voor iedereen. De auteur biedt meer dan 100 verschillende recepten aan van volkorenboterharten tot studentenkusjes, van kruidenkoekjes tot luxedesserts, van gezond tot de zoete verleiding. .

Bestellen

Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Lannoo (ISBN 9789401436908), telt 240 pagina's en kost 24,99 euro.

 
Lees ook
‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

‘Als patissier moet je goed kunnen plannen’

Jordi van Eden (26) maakte dit voorjaar de Beste Bonbon van Nederland. Een prijs die hij nooit verwacht had, want oorspronkelijk werkte hij als kok in sterrenzaken. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar de patisserie: “Het verfijnde werk en de ­creativiteit spreken me aan.”

Toppatissiers helpen studenten mboRijnland voor examen patissier

Toppatissiers helpen studenten mboRijnland voor examen patissier

Studenten van mboRijnland doen deze week examen voor de eenjarige opleiding Patissier. Patissiers Bart de Gans en Peter Remmelzwaal - beiden lid van het Nederlands Patisserieteam - namen de studenten mee in de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en huidige trends.

The Pie Room

The Pie Room

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie,...