Op 13 oktober vindt het evenement Futuremakers plaats. Studenten mbo en hbo en werkzoekenden komen deze dag in contact met werkgevers uit de bakkerij-, zoetwaren- en foodsector en procesindustrie. Het event is een samenwerking tussen diverse netwerken in de noordelijke food- en processector, waaronder het Bakery Sweets Center.

Zowel de bakkerij- en zoetwarensector als de procesindustrie hebben te maken met een tekort aan vakmensen. Daarom wil de organisatie potentiële werknemers in contact brengen met mogelijke werkgevers. Futuremakers is gericht op mensen die een stageplek, traineeship, baan of opleiding zoekt in de bakkerij-, zoetwaren- en foodsector en procesindustrie. De organisatie wil niet alleen de grote namen uit de bakkerij- en zoetwarenbranche als deelnemers, maar ook de lokale bakker.

Interactie staat centraal op het event. Het is geen beurs met stands en banners. Het is de bedoeling dat bezoekers in gesprek gaan met de bedrijven. "Door deze laagdrempelige, avontuurlijke opzet hoopt de organisatie de deelnemende bedrijven op de kaart te zetten." Bedrijven bieden stageplekken, traineeships en/of vacatures of brengen hun bedrijf creatief in beeld.

Het event Futuremakers staat gepland voor woensdag 13 oktober van 10:00 tot 14:30 uur. De organisatie is een samenwerking van het Mobiliteitsnetwerk Noord-NederlandBakery Sweets CenterNederlands Bakkerij Centrum en Fryslân werkt!. Omdat de beurs om interactie draait, kan deze volgens de organisatie alleen plaatsvinden als de 1,5 meter-regel is losgelaten. Een en ander is dus afhankelijk van de coronamaatregelen.

Ga voor meer informatie naar het Bakery Sweets Center.

Altijd op de hoogte blijven?