Nieuw: Debic Slagroom met 8% suiker

12 januari 2022 FrieslandCampina Institute

Minder suiker, meer smaak?

Debic is trots op de Nederlandse banketcultuur waar heerlijke producten gemaakt worden, waarin veel slagroom wordt verwerkt. Dat is niet zo gek in een land met volop koeien in de wei! Opvallend is dat Nederlandse banketbakkers in tegenstelling tot hun Europese collega’s vaak gezoete slagroom gebruiken: de Nederlandse consument is namelijk een echte zoetekauw. Echter vraagt de Nederlandse consument steeds vaker ook naar producten met minder toegevoegde suikers. Als bakker wil je graag kunnen voldoen aan de wensen van je klanten en variatie kunnen bieden: voor ieder wat wils.

Daarom introduceert Debic: Slagroom met 8% suiker. Deze slagroom heeft een suikerreductie van 4,5% ten opzichte van onze huidige slagroom met 12,5% suiker. En dat proef je! Een heerlijk zoete roomsmaak, maar met meer aandacht voor de natuurlijke smaak van zuivel en voor jouw overige ingrediënten natuurlijk. Oftewel: minder suiker, meer smaak. Suiker zorgt er namelijk niet alleen voor dat je gebak zoet wordt. Het maskeert ook andere smaken. Met het gebruik van Debic Slagroom met 8% suiker smaakt een hazelnootschuimtaart weer echt naar hazelnoten. De smaak van banaan wordt in een bananensoes niet overstemd door de zoetheid van de slagroom. Dat betekent: puur genieten.

Probeer het zelf of kijk voor recept inspiratie en meer product informatie op debic.nl.

Altijd op de hoogte blijven?