Nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker

Beeldmerk De Ambachtelijke Bakker_NBOV

Foto: NBOV

De Nederlandse Brood- en Banketbakkersondernemersvereniging (NBOV) introduceert een nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker. De term ambacht wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt en dat veroorzaakt onduidelijkheid, Met het beeldmerk Dé Ambachtelijke Bakker kunnen NBOV-leden aan de consument duidelijk maken dat ze de ambachtelijke bakker of banketbakker zijn.

“De afgelopen periode hebben wij als ondernemersvereniging veel vragen en opmerkingen gekregen over de term ‘ambacht’. Steeds vaker zien we dat die term op uiteenlopende manieren wordt toegepast,” zegt Jos den Otter, voorzitter van de NBOV. “Onze leden zijn dag in, dag uit bezig om prachtige, ambachtelijke producten te maken, en willen dat graag uitdragen. Met dit beeldmerk kunnen ze dat extra onderstrepen.”

Beeldmerk

Tijdens vakbeurs Bakkersvak namen de eerste leden van de branchevereniging de eerste exemplaren van het beeldmerk in ontvangst. Zij kunnen het beeldmerk gebruiken voor hun eigen communicatie, bijvoorbeeld met een sticker of bord op hun winkeldeur of -pui, maar ook in advertenties, op posters of verpakkingsmateriaal.

Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV: “Op de beurs kregen we veel enthousiaste reacties van onze leden op de muurbordjes die we uitdeelden. De komende tijd gaan we het beeldmerk nog verder uitrollen.”

Lees ook
Kansen door corona

Kansen door corona

Jarenlang had de versspecialist het zwaar. Vastgeklemd tussen supermarkten enerzijds en horeca en luxere eetwinkels anderzijds. Ook van de fors stijgende online verkopen profiteerde het ambacht minimaal. COVID-19 lijkt hierin echter verandering te hebben gebracht.

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf.

“Als je kan springen, spring dan!”

“Als je kan springen, spring dan!”

Ritchie Soekhlal van banketbakkerij Tummers is een van de jonge ondernemers die aan het woord komen in de serie Jong Talent van het Kennemer Business zakennetwerk. “Als je kan springen, spring dan!” Dat is de belangrijkste tip van Ritchie voor jonge mensen die overwegen een eigen bedrijf te starten.

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Bakker/ operator productie omgeving Bunschoten

Wat ga je doen?Als bakker/ operator productie, 3 ploegen, weet jij in de bakkerij als geen ander de juiste ingrediënten te mengen voor het perfecte deeg. Je...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving van Den Haag

Wat ga je doen?Voor onze klant in Den Haag zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Je komt te werken op de banketafdeling. De werkzaamheden...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Banketbakker industrie omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het...