Nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker

Beeldmerk De Ambachtelijke Bakker_NBOV

Foto: NBOV

De Nederlandse Brood- en Banketbakkersondernemersvereniging (NBOV) introduceert een nieuw beeldmerk voor de ambachtelijke bakker. De term ambacht wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt en dat veroorzaakt onduidelijkheid, Met het beeldmerk Dé Ambachtelijke Bakker kunnen NBOV-leden aan de consument duidelijk maken dat ze de ambachtelijke bakker of banketbakker zijn.

“De afgelopen periode hebben wij als ondernemersvereniging veel vragen en opmerkingen gekregen over de term ‘ambacht’. Steeds vaker zien we dat die term op uiteenlopende manieren wordt toegepast,” zegt Jos den Otter, voorzitter van de NBOV. “Onze leden zijn dag in, dag uit bezig om prachtige, ambachtelijke producten te maken, en willen dat graag uitdragen. Met dit beeldmerk kunnen ze dat extra onderstrepen.”

Beeldmerk

Tijdens vakbeurs Bakkersvak namen de eerste leden van de branchevereniging de eerste exemplaren van het beeldmerk in ontvangst. Zij kunnen het beeldmerk gebruiken voor hun eigen communicatie, bijvoorbeeld met een sticker of bord op hun winkeldeur of -pui, maar ook in advertenties, op posters of verpakkingsmateriaal.

Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV: “Op de beurs kregen we veel enthousiaste reacties van onze leden op de muurbordjes die we uitdeelden. De komende tijd gaan we het beeldmerk nog verder uitrollen.”

Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Ondernemers, overheden en organisaties zien de pogingen tot cybercriminaliteit de laatste tijd flink toenemen. Alertheid kan voorkomen dat u slachtoffer wordt; vooruitdenken ook.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...