Niels Verweij maakt Beste Bonbon

beste bonbon podium

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won vandaag tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon. Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor. Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd door het Nederlands PatisserieTeam tijdens Bakkersvak 2020.

Het Nederlands PatisserieTeam organiseerde dit jaar voor het eerst de wedstrijd om de beste bonbon. Met meer dan 40 inschrijvingen was deze eerste editie een succes te noemen, liet Peter Remmelzwaal ’s ochtends tijdens de jurering al weten. “We hebben gekozen om maximaal 20 bonbons te boordelen tijdens deze finale, want anders wordt het te veel om goed te proeven. Dan kunnen we de bonbons niet de aandacht en waardering geven die ze verdienen.” Om ervoor te zorgen dat alle bonbons even veel kans maakten op een goede beoordeling, begon de helft van de juryleden met het proeven bij bonbon nummer 1 en de andere helft bij bonbon 20.

Vorm: juicer

beste bonbon jury

Alle bonbons waren gemaakt met dezelfde mal: de juicer die het NPT vorig jaar ontwierp. “We hebben veel technieken gezien en elke bonbon bevatte in ieder geval twee structuren zoals we ook hadden gevraagd”, vertelde Robin Hoedjes tijdens de prijsuitreiking. “Het was goed om te zien dat alle inzendingen een heel hoog niveau hadden.”

Er kwamen uiteindelijk vier deelnemers op het podium. De verschillen tussen nummer 1 (puntentotaal 424 van de 540) en 2 (422), en tussen nummers 3 (386) en 4 (383,50) waren zo klein, dat het NPT vond dat ze het alle vier verdienden om in het zonnetje te worden gezet. Naast Niels Verweij en Femke van der Muuren stonden dan ook Carlo Lennarts en Marieke ten Have op het podium.

beste bonbon

Dossiers
Lees ook
Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Belgische chocolatier Galler getroffen door overstromingen

Afgelopen week zorgde de hoge waterstand in de rivieren voor grote problemen. In ons land, maar zeker ook in de Duitsland en België. De overstromingen veroorzaakten slachtoffers en schade in steden en dorpen. Een van de getroffen ondernemers is chocolatier Galler.

Cacao uit Midden-Amerika

Cacao uit Midden-Amerika

7 juli was het Wereld Chocolade Dag. In 1550 introduceerde die dag de Spaanse veroveraar Hernán Cortés cacaobonen in Europa. Reden voor Verkeersburo Centraal-Amerika wat cacao-feiten op een rijtje te zetten en te kijken naar populaire chocoladedranken in Midden-Amerika.

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

Overname Europe Chocolate Company door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Group neemt Europe Chocolate Company over. Callebaut verwacht de overname van de Belgische private producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties de komende maanden af te ronden. Er zijn geen financiële gegevens van de transactie bekend gemaakt.