Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw NK Patisserie jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

De wedstrijd, georganiseerd door de Stichting Jeugd Vakwedstrijden voor de Bakkerij, vond plaats op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. Leerlingbanketbakkers tot en met 25 jaar die eerder regiokampioen zijn geworden konden deelnemen. De deelnemers kregen de opdracht twee verschillende soorten friandises, een candybar en een chocolade showstuk van meerdere niveaus te maken. Ze kregen hiervoor vijf uur de tijd en na afloop werden hun creaties anoniem beoordeeld door de jury.

Hoog niveau

Niels de Rouw: “Ik ben superblij en trots op mijn eerste prijs én op de Ab Mauri Award voor het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. Het niveau van de concurrentie was hoog en dat maakt het extra uitdagend, want je wilt toch winnen.”

Eigenaren van Patisserie de Rouw Doris en Arthur de Rouw laten weten heel trots te zijn op hun zoon. “Hij heeft er hard voor gewerkt en het is fijn dat hij daarvoor door de vakjury beloond is. Het kampioenschap is een mooie mijlpaal in het jaar waarin ons familiebedrijf zestig jaar bestaat”, aldus het echtpaar.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief


Bron: Persbericht

Lees ook
Bakkers in de media - week 30

Bakkers in de media - week 30

Hoe behoud je je personeel, bakkers sluiten hun onderneming en een Gofundme-actie voor jonge Oekraïense patissier. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?