Niek van Waarde en Michel Schröder winnen Bread in the City

Bread in the city_1

Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlands BoulangerieTeam kwamen 19 januari in actie tijdens Sigep in Rimini. Vanmorgen stonden ze bij de International Bakery Cup op het hoogste treetje van het podium.

"We won! We did it! We won the International Bakery Cup 2020 'bread in the city'!"Dat schreef Michel Schröder zojuist op zijn Facebook-account. Waarop uiteraard vele felicitaties volgden. “Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes. We zijn echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!", laat Coach Mike Onasse weten via de Facebook-pagina van het Boulangerieteam.

Nederland wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Michel en Niek maakten binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten werden samen met een showstuk gepresenteerd aan de Internationale jury. Nederland nam het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.
Het Nederlands team eindigde bij deze vierde editie van de “Bread in the City”-contest dus bovenaan, gevolgd door Duitsland en Japan.

Zie hier het eindresultaat van het harde werken van Niek en Michel:

Bread in the city_2

Bread in the city_3

Bread in the city_4

Bread in the city_5

Lees ook
Sigep 2020:  Vers beleven!

Sigep 2020: Vers beleven!

Opvallend op Sigep in het Italiaande Rimini was dit jaar de aandacht voor versbeleving. De consument wil vers beléven, dus zien, horen, ruiken en natuurlijk proeven. Dat zagen we terug in machines die ijsdraaien voor het oog van de klant, koffiebonen die ter plekke gebrand worden en cake met ijs dat klaargemaakt wordt waar je bijstaat.

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Europain 2020 - Van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

38230 bezoekers trokken langs de 452 exposanten die hun laatste vindingen presenteerden. Van winkelinrichting tot verpakkingen en producten. We zagen geen grote vernieuwingen, maar troffen wel mooie producten en inspirerende ideeën.

Hollands succes in Italië

Hollands succes in Italië

Niek van Waarde en Michel Schröder hebben samen met coach Mike Onasse namens het BoulangerieTeam de vierde editie van de wedstrijd Bread in the City 2020. De prestigieuze internationale bakkerswedstrijd vond plaats tijdens de Italiaanse beurs Sigep in Rimini, van 18 t/m 22 januari. Nederland hield Duitsland (2) en Japan (3) achter zich, en wist indruk...

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...