Niek van Waarde en Michel Schröder winnen Bread in the City

Bread in the city_1

Niek van Waarde en Michel Schröder van het Nederlands BoulangerieTeam kwamen 19 januari in actie tijdens Sigep in Rimini. Vanmorgen stonden ze bij de International Bakery Cup op het hoogste treetje van het podium.

"We won! We did it! We won the International Bakery Cup 2020 'bread in the city'!"Dat schreef Michel Schröder zojuist op zijn Facebook-account. Waarop uiteraard vele felicitaties volgden. “Michel en Niek hebben zonder stress alle producten gebakken. De wedstrijd liep op rolletjes. We zijn echt heel erg blij met dit resultaat. Hier doe je het allemaal voor!", laat Coach Mike Onasse weten via de Facebook-pagina van het Boulangerieteam.

Nederland wist indruk te maken met de vele producten die moesten worden gemaakt. Michel en Niek maakten binnen acht uur diverse soorten brood, getoerd gerezen producten, brioches, pizza’s en sandwiches. Alle producten werden samen met een showstuk gepresenteerd aan de Internationale jury. Nederland nam het op tegen zeven andere internationale teams: China, Duitsland, Japan, Peru, Spanje, Taiwan en Zwitserland.
Het Nederlands team eindigde bij deze vierde editie van de “Bread in the City”-contest dus bovenaan, gevolgd door Duitsland en Japan.

Zie hier het eindresultaat van het harde werken van Niek en Michel:

Bread in the city_2

Bread in the city_3

Bread in the city_4

Bread in the city_5

Lees ook
Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Tweede plaats voor Nederlands team bij Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’

Zondag 17 oktober vond de vakwedstrijd Coupe D’ Europe 2021 ‘Les Pellons D’Or’ plaats. Het Nederlandse team, dat bestond uit Giel Vermeulen, Maurits de Greef, Daan Filius en coach Michel Schröder, veroverde de tweede plaats.

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyrbroodje - Eiwitrijk, vetvrij en toch romig

Skyr komt van oudsher uit IJsland. Een zuivelproduct, ooit bedoeld voor mensen die in zware omstandigheden leefden. Het heeft een romige smaak, is vetvrij en eiwitrijk. Ideaal voor sporters, mensen die herstellende zijn en voor iedereen die lekker én gezond wil eten.

Sigep: Markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit

Sigep: Markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit

De markt voor Italiaans ambachtelijk ijs groeit. Dat meldt de Italian Exhibition Group’s Observatory van de bekende ijsbeurs Sigep. Ze zien groei van de export van apparatuur, kennis, en ingrediënten en halffabricaten. Met name in Azië en Noord Amerika worden genoemd als groeimarkten.