NeoCacao

NeoCacao

NeoCacao wordt op sociale media aangekondigd als hét boek over chocolade. De Franse versie verscheen al eerder en onlangs kwam de Engelstalige variant uit.

Dit boek, geschreven door Wielfried Hauwel (chocolate master, pastry chef en directeur van de Moscow Chocolate Academy) en Berry Farah (auteur van boeken over patisserie; zijn eerdere boek, La pâtisserie du XXIe siècle: les nouvelles bases, werd genomineerd als het op één na beste professionele boek bij de World Gourmand Cookbooks Award 2019), neemt de lezer mee naar het hart van de wereld van ganache. Via onder meer afbeeldingen van ganache onder de microscoop laten de schrijvers de structuur van ganache zien, zodat lezers beter begrijpen wat er in de ganache gebeurt.

Angelo Musa, ‘Meilleur Ouvrier de France’ en wereldkampioen patisserie in 2003, zegt over NeoCacao: “Een onmisbaar boek dat de theorieën en methoden van morgen presenteert. Een zeer intensief werk dat barrières doorbreekt en onze ambities voedt. Een volledige investering voor ons vak.”

http://www.neocacao.technology/

NeoCacao van Wielfried Hauwel en Berry Farah is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: NeoCacao | ISBN: 9782981849106

Dossiers
Lees ook
Een boek over brood

Een boek over brood

De liefde voor het vak spat ervanaf. Van het vroege bakken in zijn jeugd tot de eerste broden die hij in een mini-oven elke zaterdagochtend bakte voor een delicatessenwinkel in de buurt; het ging bij Issa Niemeijer-Brown eigenlijk altijd om het proces. Zijn zoektocht naar de ideale manier van brood maken beschrijft hij uitgebreid in ‘Een boek over brood’.

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz presenteert de Haagse Plak

Carlz brengt een nieuw product op de markt, de Haagse Plak. Een luxe cadeaubox met twee Haagse repen. De Haagse Plak is het derde Haagse chocoladeproduct van Carlz. Eerder lanceerde de ondernemer De Haagse Bal (de stadsbonbon van Den Haag) en de Haagse Kusjes.

Historisch Bakboek BROOD

Historisch Bakboek BROOD

Het Historisch Bakboek BROOD is een vlot toegankelijk digitaal bakboek met heerlijke broodrecepten uit bijna 4.000 jaar geschiedenis. Auteur Manon Henzen maakt een tijdreis van Mesopotamische platbroden uit circa 1750 voor Christus tot perfecte Parijse croissants uit het begin van de twintigste eeuw. Onderweg passeren onder meer Romeins speltbrood,...

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Industriele broodbakker gezocht, omgeving Emmen

Wat ga je doen?In deze functie ben jij verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van groot brood. Je bereidt deegsoorten, werkt aan de oven, je bedient...

Operator productie bakkerij Twente

Operator productie bakkerij Twente

Wat ga je doen?Als Operator Productie (Bakker) bedien je de volledig geautomatiseerde productielijn van de grondstofvoorziening tot dat het kwalitatief hoogwaardige...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Onze klant in de omgeving van Almelo is op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Het betreft een fulltime functie. De werkzaamheden bestaan...