Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

29 september 2020
Foto: Oscar van der Wijk

Joep Mermans, eigenaar van Patisserie Joep gaat samenwerken met de Belgische bakker Van Thillo. Gezamelijk openen zij de nieuwe onderneming Van Thillo bij Joep. De opening staat gepland voor 2 november. Dat meldt BN de Stem.

Maart 2017 opende Joep Mermans zijn patisserie in aan de Koninginnestraat in Breda. In de winkel verkoopt hij bonbons en taartjes. Joeps hart ligt bij de Franse patisserie. “De frisse, luchtige smaken en het verfijnde uiterlijk spreken mij enorm aan", vertelde hij in 2017 aan Bakkers in bedrijf. "Zo moet patisserie zijn, in mijn ogen. Ik probeer sowieso in al mijn gebak zo min mogelijk suiker te gebruiken, zodat je de smaken voor zichzelf kunt laten spreken. Een gebakje met passievrucht mag van mij tegen het zure aanzitten. Dáár komen mensen voor terug.”

Doorgroeien was aan de Koninginnestraat niet meer mogelijk voor patisserie Joep. Tegelijkertijd wilde de Belgische bakker Van Thillo, met vestigingen in Essen, Kalmthout en Hoogstraten, uitbreiden naar Nederland. Hij was hiervoor op zoek naar een Nederlandse partner, vanwege de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt. Deze vond hij in Joep Mermans.

De patisserie aan de Koninginnestraat sluit de deuren en in plaats daarvan komt er een belevingswinkel aan de Nieuwe Ginnekenstraat. "Klanten kunnen zien wat er gebeurt",  vertelt Van Thollo aan BN de Stem. Er komt een warme bakkerij voor brood en een koude bakkerij voor chocola, pralines, taarten, gebakjes en ijs.

Bakkers in bedrijf bracht een bezoek aan Patisserie Joep in 2017. Lees het verhaal terug in Bakkers in bedrijf 7-2017 of online. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw. Als je voor 1 november een abonnement neemt en de Facebookpagina van SVM Bakery Machines liket, dan maak je ook kans op een gratis planeetmenger van SVM Bakery Machines

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?