Nederlandse patissier en Belgische bakker slaan handen ineen

Patisserie Joep_foto: oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

Joep Mermans, eigenaar van Patisserie Joep gaat samenwerken met de Belgische bakker Van Thillo. Gezamelijk openen zij de nieuwe onderneming Van Thillo bij Joep. De opening staat gepland voor 2 november. Dat meldt BN de Stem.

Maart 2017 opende Joep Mermans zijn patisserie in aan de Koninginnestraat in Breda. In de winkel verkoopt hij bonbons en taartjes. Joeps hart ligt bij de Franse patisserie. “De frisse, luchtige smaken en het verfijnde uiterlijk spreken mij enorm aan", vertelde hij in 2017 aan Bakkers in bedrijf. "Zo moet patisserie zijn, in mijn ogen. Ik probeer sowieso in al mijn gebak zo min mogelijk suiker te gebruiken, zodat je de smaken voor zichzelf kunt laten spreken. Een gebakje met passievrucht mag van mij tegen het zure aanzitten. Dáár komen mensen voor terug.”

Doorgroeien was aan de Koninginnestraat niet meer mogelijk voor patisserie Joep. Tegelijkertijd wilde de Belgische bakker Van Thillo, met vestigingen in Essen, Kalmthout en Hoogstraten, uitbreiden naar Nederland. Hij was hiervoor op zoek naar een Nederlandse partner, vanwege de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt. Deze vond hij in Joep Mermans.

De patisserie aan de Koninginnestraat sluit de deuren en in plaats daarvan komt er een belevingswinkel aan de Nieuwe Ginnekenstraat. "Klanten kunnen zien wat er gebeurt",  vertelt Van Thollo aan BN de Stem. Er komt een warme bakkerij voor brood en een koude bakkerij voor chocola, pralines, taarten, gebakjes en ijs.

Bakkers in bedrijf bracht een bezoek aan Patisserie Joep in 2017. Lees het verhaal terug in Bakkers in bedrijf 7-2017 of online. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw. Als je voor 1 november een abonnement neemt en de Facebookpagina van SVM Bakery Machines liket, dan maak je ook kans op een gratis planeetmenger van SVM Bakery Machines

 

 

 

Dossiers
Lees ook
De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De nougatinetaart is de specialiteit van Patisserie de Rouw. Al drie generaties lang bakt de familie deze taart. Daarnaast introduceert de patisserie voor de feestdagen de Hamburger Macaron-taart en een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven.

Voorkomen is beter

Voorkomen is beter

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent...

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...