Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

“Met de Awards belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker”, vertelt Jade Lambrecht, bladmanager van Chocolaterie. “En deze jubileumeditie maken we nog net dat tikkeltje specialer, want we breiden we het aantal categorieën uit. De awards worden uitgereikt op dinsdag 31 mei in Ter Groene Poorte in Brugge tijdens een inspiratiedag.”

Thema FEEST

De jubileumeditie van de Belgium Chocolate Awards staat in teken van het thema 'FEEST'. “Het thema heeft aspecten genoeg waar u inspiratie uit kunt halen, denk maar aan feestelijke decoraties en kleuren, smaken die een feest creëren in onze mond, specifieke feestdagen of gelegenheden.” Dit thema geldt alleen voor de categorieën praline en gevulde chocoladereep.

Categorieën

In 2022 komen er een aantal nieuwe categorieën bij, waardoor er nu vijf categoriën zijn. Naast Beste praline en Beste gevulde chocoladereep zijn de categorieën Beste bean to bar chocoladereep, Beste chocoladeconcept en Beste winkelinrichting. Zowel studenten als professionals kunnen meedoen aan de categorie praline. De andere categorieën zijn alleen voor professionals.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Belgium Chocolate Awards boek

Vanwege het tienjarig jubileum verschijnt het Belgium Chocolate Awards boek met daarin alle deelnemende creaties en deelnemers. Dit moet een naslagwerk worden voor iedereen die professioneel actief is in de chocoladesector.

Deelnemers moeten zich voor 15 maart 2022 online inschrijven voor de Belgium Chocolate Awards. Voor 31 maart moeten ze hun dossier indienen en op 2 of 3 mei hun creaties indienen in bij de kantoren van PMG in Zedelgem. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de inspiratiedag op 31 mei 2022 in Ter Groene Poorte in Brugge.

Deze inspiratiedag staat in het teken van vakmanschap, inspiratie en innovatie. Er zijn onder andere presentaties over winkeldesign, productontwikkeling en inspiratiesessies.

 

Lees ook
Winnaars Belgium Chocolate Awards 2022 bekend

Winnaars Belgium Chocolate Awards 2022 bekend

De winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2022 zijn bekend. Dit jaar bestond de Belgische vakwedstrijd tien jaar. Vanwege dit jubileum gingen studenten en professionals aan de slag met het thema Feest.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw lanceert paaskunstwerk L’Art de Vivre

Patisserie de Rouw in Vught voegt ter gelegenheid van pasen een chocoladekunstwerk aan het assortiment toe. Het kunstwerk L’Art de Vivre symboliseert het leven en de kunst van het leven. Het is voorzien van eieren in een zonnebloemgele kleur en staat op een voet van chocolade-eitjes.