Nederlandse bakkers in actie voor Sint Maarten

18 september 2017

De verwoestende orkaan Irma richtte enorme schade aan op Sint Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden. Daarom slaan de NBOV, Stichting Ambachtelijke Bakkerij en Zeelandia de handen ineen om als ambachtelijke bakkerijbranche in actie te komen voor het Rode Kruis. Deze organisatie biedt hulp aan de slachtoffers op Sint Maarten en de andere Bovenwindse Eilanden.

Bakkers in actie

De actie ‘Bakkers in actie’ is kort en krachtig en loopt van 25 september tot en met 1 oktober 2017. Speciaal voor deze actie zijn tassen bedrukt die bakkers kunnen vullen met één meergranenbrood, vier krentenbollen, zes witte bollen en vier verrassingsproducten. De gevulde tas wordt verkocht voor €10,–. Hiervan gaat €1,– naar het goede doel.

Daarnaast zijn stickers bedrukt, die (banket)bakkers kunnen aanbrengen op producten naar hun eigen keuze. Op de stickers staat vermeld dat de afdracht aan het goede doel €1,– bedraagt. Om de actie in de winkel onder de aandacht te brengen, worden bij elke doos met honderd tassen en honderd stickers, twee posters (A1-formaat) en één toonbankkaart (A4-formaat) gratis meegeleverd.

Meedoen?

Voor het bestellen van tassen en stickers hebben de initiatiefnemers de speciale website www.bakkersinactie.nl in het leven geroepen. Wanneer bakkers vóór 22 september bestellen, worden de materialen uiterlijk 26 september afgeleverd. Ook is het mogelijk de materialen op de halen in de 'Help Sint Maarten'-stand naast Zeelandia tijdens de Beko Najaarsdagen op 25 en 26 september.

Rode Kruis

Het Rode Kruis is zeer enthousiast over ‘Bakkers in actie’. Op vrijdagavond 15 september was er een speciaal tv-programma op NPO 1. De initiatiefnemers van ‘Bakkers in actie’ waren hierbij aanwezig  en brachten de actie en de ambachtelijke (banket)bakkerij onder de aandacht.

De verwachting is dat de organisatoren rond 2 oktober aan het Rode Kruis bekend kunnen maken wat de opbrengst van onze actie is.

 

Altijd op de hoogte blijven?