Nederlandse bakker heeft gemiddeld 15 medewerkers

16 juni 2020

Het Bakkerspanel onderzoekt meerdere keren per jaar hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. In april 2020 deed Het Bakkerspanel onderzoek onder Nederlandse bakkers en stelde vragen over hun medewerkers. Hieruit blijkt Nederlandse bakkers gemiddeld 14,9 medewerkers in dienst hebben.

Aan deze peiling van het Bakkerspanel deden 314 bakkers mee. In het onderzoek werden medewerkers verdeeld tussen de onderdelen productie, winkel en overige medewerkers. Daarnaast waren er vragen over de dienstverbanden van de werknemers.

Een bakker heeft gemiddeld 14,9 medewerkers in dienst. Dit is inclusief de bakker zelf. De bakkers die aan het onderzoek deelnamen hebben gemiddeld 2,0 winkels. In de productie/bakkerij werken gemiddeld 5,1 medewerkers. De meeste werknemers zijn werkzaam in de winkel met gemiddeld 7,8 medewerkers. Wel moet hierbij worden vermeld dat het hierbij gaat om aantallen medewerkers en niet om aantal voltijdse medewerkers (FTE). 

In de winkel staan vaak medewerkers in een deeltijdbaan. De overig 2,0 medewerkers zijn werkzaam als chauffeur, administratief-, marketingmedewerker of hebben andere taken. Bijna drie kwart van alle medewerkers is werkzaam in een vast dienstverband en de overige 27 procent in een flexibel dienstverband.

Altijd op de hoogte blijven?