Nederlandse bakker heeft gemiddeld 15 medewerkers

Bakkerspanel

Het Bakkerspanel onderzoekt meerdere keren per jaar hoe bakkers tegen hun vak en de sector aankijken. In april 2020 deed Het Bakkerspanel onderzoek onder Nederlandse bakkers en stelde vragen over hun medewerkers. Hieruit blijkt Nederlandse bakkers gemiddeld 14,9 medewerkers in dienst hebben.

Aan deze peiling van het Bakkerspanel deden 314 bakkers mee. In het onderzoek werden medewerkers verdeeld tussen de onderdelen productie, winkel en overige medewerkers. Daarnaast waren er vragen over de dienstverbanden van de werknemers.

Een bakker heeft gemiddeld 14,9 medewerkers in dienst. Dit is inclusief de bakker zelf. De bakkers die aan het onderzoek deelnamen hebben gemiddeld 2,0 winkels. In de productie/bakkerij werken gemiddeld 5,1 medewerkers. De meeste werknemers zijn werkzaam in de winkel met gemiddeld 7,8 medewerkers. Wel moet hierbij worden vermeld dat het hierbij gaat om aantallen medewerkers en niet om aantal voltijdse medewerkers (FTE). 

In de winkel staan vaak medewerkers in een deeltijdbaan. De overig 2,0 medewerkers zijn werkzaam als chauffeur, administratief-, marketingmedewerker of hebben andere taken. Bijna drie kwart van alle medewerkers is werkzaam in een vast dienstverband en de overige 27 procent in een flexibel dienstverband.

Dossiers
Lees ook
Onderzoek naar Belgische ambachtelijke bakkers

Onderzoek naar Belgische ambachtelijke bakkers

Tijdens de coronacrisis in België werd het duidelijk dat ambachtelijke bakkers een cruciale steunpilaar zijn voor voeding en zelfs sociaal contact.Daarom startte marktonderzoeksbureau Kynetec b² een onderzoek om meer inzicht in deze groep te krijgen.

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

“Het is niet de criticus die telt. Niet degene die ons erop wijst waarom de sterke man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen. De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, zijn gezicht besmeurd met stof, zweet, en bloed. Die zich kranig weert. Die fouten maakt en keer op keer tekortschiet, omdat dat nu eenmaal...

Medewerkers in de frontlinie

Medewerkers in de frontlinie

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? In Bakkers in bedrijf 6-2020 vertellen medewerkers hoe zij de coronatijd ervaren. Vandaag het verhaal van...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...