Speculaasworkshops bij Nederlands Bakkerijmuseum

14 oktober 2015

HATTEM - Het Nederlands Bakkerijmuseum organiseert tot en met 4 december historisch getinte workshops, waarin geïnteresseerden ambachtelijk speculaas leren maken. “De deelnemers aan de workshops kunnen tijdens een drie uur durend programma de handen uit de mouwen steken en gaan als semi – volleerde banketbakkers naar huis”, stelt de organisatie.

Workshop

De workshop bestaat uit een ontvangst met toelichting over de geschiedenis van het speculaas. De grondstoffen staan in dit verhaal centraal. Daarna leren deelnemers hoe ambachtelijk speculaasdeeg wordt gezet. “Na een uitleg over gevuld speculaas worden de ouderwetse koekplanken of prenten tevoorschijn gehaald waarvan de afbeeldingen teruggaan op eeuwenoude symbolen”, vertelt de organisatie. “De aspirant -bakkers leren hoe ze het deeg in planken moeten verwerken. Vervolgens is het zaak het deeg te lossen van de planken en de deegfiguren te garneren, en op de juiste manier op de bakplaat te leggen om vervolgens af te bakken.” De deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om gevuld koekhart met spijs te maken.

Opgave

Opgave kan via de website van het Nederlands Bakkerijmuseum.

         

Altijd op de hoogte blijven?