Michel Schröder en Hans Heiloo gaan namens Nederland en het BoulangerieTeam de strijd aan om de iba-UICB-Cup tijdens Iba 2018. Daar nemen ze het op tegen teams uit landen als China, Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten. Ieder weekend trainen de twee mannen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. "Wij gaan voor het hoogst haalbare!"

Iba-UICB-Cup

De 34-jarige Michel Schröder heeft er zin in. Hij gaf binnen het BoulangerieTeam zelf aan graag naar iba te willen. Hans Heiloo werd zijn teamgenoot. Onderling hebben ze de taken verdeeld. Michel gaat aan de slag met de categorieën brood en getoerd gerezen, terwijl Heiloo de categorie ‘small bakery & party products’ en het showstuk op zich neemt. Toch oefenen ze veel samen. “Wij willen allebei alles kunnen maken, zodat we als het nodig is de kleinste details van elkaar kunnen opvangen."

Het thema van de iba-UICB-Cup is het Universum. "Dit keert uiteraard op uiteenlopende manieren terug in onze producten”, belooft Michel. Verder zijn er vrijwel geen regels. Die vrijheid bevalt Michel. “De enige regel voor het brood is bijvoorbeeld dat er tussen de vier en zeven kilogram bloem moet worden gebruikt. Wat je daar vervolgens van maakt, mag je helemaal zelf weten!"

Michel Schröder

Michel werkt als baktechnisch adviseur bij Beko en trad in 2013 toe tot het BoulangerieTeam. Zijn eerste wedstrijd namens het BoulangerieTeam was het Europees Kampioenschap in Nantes in 2015 en die won hij. Of hij op iba ook succesvol is, zal in september blijken. Michel spreekt zijn waardering uit voor het BoulangerieTeam. “Hans en ik doen de wedstrijd in september, maar deelname is altijd een teamprestatie.”

Wilt u meer weten over Michel Schröder, zijn deelname aan de iba-UICB-Cup en de vakbeurs iba? Lees dan Bakkers in bedrijf, editie 6. In dit nummer leest u alles over iba 2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Altijd op de hoogte blijven?