Nederlanders strijden om iba-UIBC-Cup

Bakkers in bedrijf_Michel Schröder

Michel Schröder en Hans Heiloo gaan namens Nederland en het BoulangerieTeam de strijd aan om de iba-UICB-Cup tijdens Iba 2018. Daar nemen ze het op tegen teams uit landen als China, Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten. Ieder weekend trainen de twee mannen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. "Wij gaan voor het hoogst haalbare!"

Iba-UICB-Cup

De 34-jarige Michel Schröder heeft er zin in. Hij gaf binnen het BoulangerieTeam zelf aan graag naar iba te willen. Hans Heiloo werd zijn teamgenoot. Onderling hebben ze de taken verdeeld. Michel gaat aan de slag met de categorieën brood en getoerd gerezen, terwijl Heiloo de categorie ‘small bakery & party products’ en het showstuk op zich neemt. Toch oefenen ze veel samen. “Wij willen allebei alles kunnen maken, zodat we als het nodig is de kleinste details van elkaar kunnen opvangen."

Het thema van de iba-UICB-Cup is het Universum. "Dit keert uiteraard op uiteenlopende manieren terug in onze producten”, belooft Michel. Verder zijn er vrijwel geen regels. Die vrijheid bevalt Michel. “De enige regel voor het brood is bijvoorbeeld dat er tussen de vier en zeven kilogram bloem moet worden gebruikt. Wat je daar vervolgens van maakt, mag je helemaal zelf weten!"

Michel Schröder

Michel werkt als baktechnisch adviseur bij Beko en trad in 2013 toe tot het BoulangerieTeam. Zijn eerste wedstrijd namens het BoulangerieTeam was het Europees Kampioenschap in Nantes in 2015 en die won hij. Of hij op iba ook succesvol is, zal in september blijken. Michel spreekt zijn waardering uit voor het BoulangerieTeam. “Hans en ik doen de wedstrijd in september, maar deelname is altijd een teamprestatie.”

Wilt u meer weten over Michel Schröder, zijn deelname aan de iba-UICB-Cup en de vakbeurs iba? Lees dan Bakkers in bedrijf, editie 6. In dit nummer leest u alles over iba 2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Lees ook
Vlaaikeuring 2020 gaat door

Vlaaikeuring 2020 gaat door

De Vlaaikeuring 2020 gaat door. In verband met de coronamaatregelen past de organisatie het programma aan. "De vlaai is Limburgs trots en de lekkerste vlaai haal je bij de bakker. Dat mag iedereen weten."

Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden online

Prijsuitreiking BakkersVakWedstrijden online

Het bestuur van BakkersVakWedstrijden geeft te kennen dat de BakkersVakWedstrijden 2020 doorgaan. Uiteraard met het voorbehoud dat zij zich kunnen blijven houden aan de in november geldende corona-maatregelen. Het bestuur houdt dus een kleine ‘slag om de arm’. Op dit moment zijn zij ervan overtuigd dat de veiligheid van deelnemers, juryleden en medewerkers...

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...