Nederlanders strijden om iba-UIBC-Cup

Bakkers in bedrijf_Michel Schröder

Michel Schröder en Hans Heiloo gaan namens Nederland en het BoulangerieTeam de strijd aan om de iba-UICB-Cup tijdens Iba 2018. Daar nemen ze het op tegen teams uit landen als China, Frankrijk, Rusland en de Verenigde Staten. Ieder weekend trainen de twee mannen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. "Wij gaan voor het hoogst haalbare!"

Iba-UICB-Cup

De 34-jarige Michel Schröder heeft er zin in. Hij gaf binnen het BoulangerieTeam zelf aan graag naar iba te willen. Hans Heiloo werd zijn teamgenoot. Onderling hebben ze de taken verdeeld. Michel gaat aan de slag met de categorieën brood en getoerd gerezen, terwijl Heiloo de categorie ‘small bakery & party products’ en het showstuk op zich neemt. Toch oefenen ze veel samen. “Wij willen allebei alles kunnen maken, zodat we als het nodig is de kleinste details van elkaar kunnen opvangen."

Het thema van de iba-UICB-Cup is het Universum. "Dit keert uiteraard op uiteenlopende manieren terug in onze producten”, belooft Michel. Verder zijn er vrijwel geen regels. Die vrijheid bevalt Michel. “De enige regel voor het brood is bijvoorbeeld dat er tussen de vier en zeven kilogram bloem moet worden gebruikt. Wat je daar vervolgens van maakt, mag je helemaal zelf weten!"

Michel Schröder

Michel werkt als baktechnisch adviseur bij Beko en trad in 2013 toe tot het BoulangerieTeam. Zijn eerste wedstrijd namens het BoulangerieTeam was het Europees Kampioenschap in Nantes in 2015 en die won hij. Of hij op iba ook succesvol is, zal in september blijken. Michel spreekt zijn waardering uit voor het BoulangerieTeam. “Hans en ik doen de wedstrijd in september, maar deelname is altijd een teamprestatie.”

Wilt u meer weten over Michel Schröder, zijn deelname aan de iba-UICB-Cup en de vakbeurs iba? Lees dan Bakkers in bedrijf, editie 6. In dit nummer leest u alles over iba 2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af!

Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations is terug: 17 en 18 november 2021 stond Taets in Zaandam in het teken van (consumenten)verpakkingen. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “We hebben als organisatie echt enorm genoten bij het zien van de gesprekken die onze exposanten, partners en bezoekers met elkaar hadden. Daarnaast waren wij...

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...