NBOV presenteert app voor bedrijfshulpverlening

Help 123

Samen met collega-brancheorganisaties van de kappers (ANKO), bloemisten (VBW), slagers (KNS) en schoenherstellers (NSV) en twee ministeries ontwikkelde de NBOV de app Help123. Deze app moet de verplichte bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder maken voor ondernemers.

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening op de werkvloer te organiseren. Voor veel ondernemers is de regelgeving onduidelijk en zijn de kosten aan de hoge kant. Met Help123 kan een ondernemer een bhv-plan voor zijn bedrijf maken en kunnen alle medewerkers online een bhv-training volgen. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar minder intensief omdat de praktijktraining ontbreekt. Deze is wettelijk niet verplicht.

De app heeft volgens de brancheorganisaties drie voordelen:

  1. Veilig Met Help123 kunnen alle medewerkers een online training volgen. Doordat meer medewerkers bhv-kennis hebben, wordt het bedrijf veiliger.
  2. Eenvoudig De app organiseert eenvoudig de bedrijfshulpverlening. Alle bhv-afspraken staan er in vastgelegd en de app controleert of deze nog voldoen aan de huidige regels. Medewerkers zijn ongeveer een half uur kwijt aan de online training. De app stuurt een reminder voor de jaarlijkse herhaling van de training.
  3. Betaalbaar Een 'normale' bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. Ook kan de bhv’er op cursusdagen niet ingezet worden in het bedrijf. De Help123-app kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker.

Meer informatie op de Help123-app staat op de site. Op deze website kan de app ook worden aangeschaft.

Lees ook
Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Andere eigenaar voor Bakkerij Bienefelt

Na bijna 125 jaar stopt Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Op Facebook maken John en Anita Bienefelt bekend dat zij de bakkerij en lunchroom overdragen aan Bakker de Visser.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

De menselijke maat terug!

De menselijke maat terug!

In ons dagelijks werk zien we ondernemers in de ambachtelijke bakkerijsector op vele fronten worstelen met regeldruk. Regelmatig wordt onze hulp ingeroepen om mee te kijken, te denken of te zoeken naar een oplossing.