NBOV presenteert app voor bedrijfshulpverlening

Help 123

Samen met collega-brancheorganisaties van de kappers (ANKO), bloemisten (VBW), slagers (KNS) en schoenherstellers (NSV) en twee ministeries ontwikkelde de NBOV de app Help123. Deze app moet de verplichte bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder maken voor ondernemers.

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening op de werkvloer te organiseren. Voor veel ondernemers is de regelgeving onduidelijk en zijn de kosten aan de hoge kant. Met Help123 kan een ondernemer een bhv-plan voor zijn bedrijf maken en kunnen alle medewerkers online een bhv-training volgen. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar minder intensief omdat de praktijktraining ontbreekt. Deze is wettelijk niet verplicht.

De app heeft volgens de brancheorganisaties drie voordelen:

  1. Veilig Met Help123 kunnen alle medewerkers een online training volgen. Doordat meer medewerkers bhv-kennis hebben, wordt het bedrijf veiliger.
  2. Eenvoudig De app organiseert eenvoudig de bedrijfshulpverlening. Alle bhv-afspraken staan er in vastgelegd en de app controleert of deze nog voldoen aan de huidige regels. Medewerkers zijn ongeveer een half uur kwijt aan de online training. De app stuurt een reminder voor de jaarlijkse herhaling van de training.
  3. Betaalbaar Een 'normale' bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. Ook kan de bhv’er op cursusdagen niet ingezet worden in het bedrijf. De Help123-app kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker.

Meer informatie op de Help123-app staat op de site. Op deze website kan de app ook worden aangeschaft.

Lees ook
Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.

Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn. Iedereen trekt ook nog eens aan dezelfde student. Sommige branches, zoals techniek en defensie, doen dat met enorme budgetten, maar andere sectoren hebben die luxe niet. Gecombineerd met...