NBOV presenteert app voor bedrijfshulpverlening

Help 123

Samen met collega-brancheorganisaties van de kappers (ANKO), bloemisten (VBW), slagers (KNS) en schoenherstellers (NSV) en twee ministeries ontwikkelde de NBOV de app Help123. Deze app moet de verplichte bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder maken voor ondernemers.

Werkgevers zijn verplicht om bedrijfshulpverlening op de werkvloer te organiseren. Voor veel ondernemers is de regelgeving onduidelijk en zijn de kosten aan de hoge kant. Met Help123 kan een ondernemer een bhv-plan voor zijn bedrijf maken en kunnen alle medewerkers online een bhv-training volgen. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk, maar minder intensief omdat de praktijktraining ontbreekt. Deze is wettelijk niet verplicht.

De app heeft volgens de brancheorganisaties drie voordelen:

  1. Veilig Met Help123 kunnen alle medewerkers een online training volgen. Doordat meer medewerkers bhv-kennis hebben, wordt het bedrijf veiliger.
  2. Eenvoudig De app organiseert eenvoudig de bedrijfshulpverlening. Alle bhv-afspraken staan er in vastgelegd en de app controleert of deze nog voldoen aan de huidige regels. Medewerkers zijn ongeveer een half uur kwijt aan de online training. De app stuurt een reminder voor de jaarlijkse herhaling van de training.
  3. Betaalbaar Een 'normale' bhv-training kost jaarlijks al snel € 150,- tot € 300,- per bhv’er. Ook kan de bhv’er op cursusdagen niet ingezet worden in het bedrijf. De Help123-app kost jaarlijks € 4,99 exclusief btw per medewerker.

Meer informatie op de Help123-app staat op de site. Op deze website kan de app ook worden aangeschaft.

Lees ook
Einde arbeidsovereenkomst in december

Einde arbeidsovereenkomst in december

December is voor veel mensen vanwege de feestdagen een bijzondere periode. Dat geldt zeker voor de bakkerijbranche: in principe kan daarom een arbeidsovereenkomst niet in december eindigen.

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis wint Sterkste Schakel regio Kennemerland

Bakkerij Gorthuis uit Hoofddorp is de winnaar van de Sterkste Schakel regio Kennemerland. Deze ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming in de regio. Peter en Aria Gorthuis ontvingen de trofee tijdens de finale in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief