NBOV organiseert de Startersdag

NBOV-logo 2018

NBOV organiseert woensdag 27 maart de Startersdag bij Bakkerij Tietema in Swifterbant. Het thema van deze Startersdag is 'Samen werken aan onderscheid'. Op het programma staan een rondleiding door de bakkerij en twee workshops.

De dag begint met een rondleiding door Bakkerij Tietema. Michiel Tietema heeft vergevorderde plannen om de bakkerij van zijn ouders over te nemen. Afgelopen januari won deze onderneming de lokale ‘Detaillist van het Jaar’-prijs. De jury loofde de passie, het vakmanschap en de innovatie en maatschappelijke betrokkenheid waarmee het bedrijf zich onderscheidt. 

Samen Sterk

Vervolgens verplaatst het gezelschap zich naar Eetcafé A. de Huijskamer voor de eerste workshop Samen Sterk. Trainer Carolijn Selten van de Nationale Bakkerij Academie gaat met je op zoek naar de mogelijkheden om de bakkerij en de winkel Samen Sterk te maken. Door optimaal samen te werken zet je stappen op het gebied van concurrentievoordeel en onderscheid.

Creëren van onderscheidend vermogen

Na de lunch gaat de dag verder met de tweede workshop Creëren van onderscheidend vermogen. Om je te onderscheiden van de concurrent moet je weten wat de algemene ontwikkelingen in de markt zijn, hoe de lokale marktsituatie eruit ziet, wat je sterke en zwakke punten zijn. Bedrijfsadviseur Alex Deuzeman neemt deze onderwerpen op een praktische en actieve wijze door met de deelnemers. 

Het programma van de Startersdag duurt van 9.30-16.00. Deelname kost 35 euro en is voor leden van de NBOV gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Jacqueline Loef

Lees ook
Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en  producten koel

Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en producten koel

Met temperaturen van 25°C of hoger vertoeft menig landgenoot aan de kust of bij het zwembad. Voor werkend Nederland betekenen de zomerse temperaturen niet altijd ‘mooi weer’. Zeker waar gewerkt wordt met bederfelijke producten, zoals in de bakkerij, moeten maatregelen worden getroffen om de hitte de baas te blijven. Lukt dat niet? Dan ligt een waarschuwing...

Maak er chocola van

Maak er chocola van

‘Ik kan er geen chocola van maken.’ Een veelgebruikte uitdrukking over chocolade, dat vanwege de glans, maar ook vanwege de prijs, ook wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Chocolade geldt op dit moment als een trendy en exclusief product, waaraan bijzondere eigenschappen worden toegedicht.

Footprint

Footprint

Vrijwel alles wat geproduceerd wordt, bestaat uit verschillende grondstoffen, die elk hun prijs kennen. In de bakkerij weten wij dat als geen ander - ieder jaar sta ik weer versteld van de discussie rondom grondstofprijzen.

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Banketbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Haaksbergen

Wij zijn op zoek naar een banketbakker die kwaliteit hoog in het vaandel staan heeft en in staat is om zijn of haar collega`s te motiveren. Je komt in een moderne...

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Banketbakker industrie omgeving Arnhem FT

Na een gedegen inwerkperiode op de diverse lijnen productsoorten weet je precies hoe de verschillende processen lopen binnen de banketbakkerij. Het vervaardigen...

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

Productieleider banketbakkerij (meewerkend) Friesland

De productieleider zorgt voor een juiste planning van medewerkers en een juiste aansturing voor de dag. Daarnaast zie je toe op de kwaliteit en hygiëne op de...