NBOV organiseert de Startersdag

NBOV-logo 2018

NBOV organiseert woensdag 27 maart de Startersdag bij Bakkerij Tietema in Swifterbant. Het thema van deze Startersdag is 'Samen werken aan onderscheid'. Op het programma staan een rondleiding door de bakkerij en twee workshops.

De dag begint met een rondleiding door Bakkerij Tietema. Michiel Tietema heeft vergevorderde plannen om de bakkerij van zijn ouders over te nemen. Afgelopen januari won deze onderneming de lokale ‘Detaillist van het Jaar’-prijs. De jury loofde de passie, het vakmanschap en de innovatie en maatschappelijke betrokkenheid waarmee het bedrijf zich onderscheidt. 

Samen Sterk

Vervolgens verplaatst het gezelschap zich naar Eetcafé A. de Huijskamer voor de eerste workshop Samen Sterk. Trainer Carolijn Selten van de Nationale Bakkerij Academie gaat met je op zoek naar de mogelijkheden om de bakkerij en de winkel Samen Sterk te maken. Door optimaal samen te werken zet je stappen op het gebied van concurrentievoordeel en onderscheid.

Creëren van onderscheidend vermogen

Na de lunch gaat de dag verder met de tweede workshop Creëren van onderscheidend vermogen. Om je te onderscheiden van de concurrent moet je weten wat de algemene ontwikkelingen in de markt zijn, hoe de lokale marktsituatie eruit ziet, wat je sterke en zwakke punten zijn. Bedrijfsadviseur Alex Deuzeman neemt deze onderwerpen op een praktische en actieve wijze door met de deelnemers. 

Het programma van de Startersdag duurt van 9.30-16.00. Deelname kost 35 euro en is voor leden van de NBOV gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met Jacqueline Loef

Lees ook
Ketenoverleg Brood & Banket

Ketenoverleg Brood & Banket

De Nederlandse brood- en banketondernemers vereniging (NBOV), de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse fabrikanten van bakkerijgrondstoffen en maalderijen (NEBAFA) starten gezamenlijk een aantal initiatieven onder de noemer ‘Ketenoverleg Brood & Banket’.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

Nieuwe CAO Bakkersbedrijf

De partijen NVB, NBOV, CNV Vakmensen én FNV bereikten 6 mei 2019 overeenstemming over een nieuwe CAO Bakkersbedrijf. De cao omvat afspraken over looptijd, loonaanpassingen en opdrachten voor een viertal werkgroepen.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...