Vaktalenten maken Moederdagtaart voor prinses Beatrix

Bakkers in bedrijf_Moederdagtaart

Namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers boden de jonge patissiers Nick de Haas en Janna van Eijk aan prinses Beatrix de Moederdagtaart aan. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde.

Beide patissiers mochten deze speciale Moederdagtaart aanbieden omdat zij afgelopen najaar in de prijzen vielen tijdens de vakwedstrijd Gouden Gard. In 2017 was Nick de Haas de winnaar van de Zilveren Gard. Hij werkt bij Hotel TwentySeven. Janna van Eijk, werkzaam bij Zoetegoed, won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, stond de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

De voormalige Nederlandse koloniën

Bakkers-in-bedrijf_Moederdagtaart-opbouw-300x225 De voormalige Nederlandse koloniën waren de inspiratie voor de patissiers. Zo bestond het chocoladeshowstuk uit scheepsonderdelen waarmee de koloniën werden bereikt: een scheepsmast met kraaiennest, kompas en houten vat. Om het showstuk heen stonden twee soorten taartjes. Een taartje van cheesecake geïnspireerd op de kolonie Nieuw-Amsterdam, het huidige New York, en een tropische verrassing geïnspireerd op de koloniën in Zuid-Amerika.

De makers trainden de afgelopen weken samen op het ROC van Amsterdam en waren trots op het eindresultaat. “Het is echt supergaaf geworden en het gekozen thema de Nederlandse koloniën komt goed naar voren”, zo vertelt Nick. Janna vult aan: “Het sierstuk is een mooie eyecatcher en de felle kleuren van de taarten doen het ook goed!”

Beschermvrouwe NBOV

Mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden en mevrouw Van den Bent, Persoonlijk Assistent van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Máxima namen de taart in ontvangst. Beiden waren onder de indruk van het showstuk en de verschillende taarten.

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard.

Lees ook
Maak er chocola van

Maak er chocola van

‘Ik kan er geen chocola van maken.’ Een veelgebruikte uitdrukking over chocolade, dat vanwege de glans, maar ook vanwege de prijs, ook wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Chocolade geldt op dit moment als een trendy en exclusief product, waaraan bijzondere eigenschappen worden toegedicht.

Footprint

Footprint

Vrijwel alles wat geproduceerd wordt, bestaat uit verschillende grondstoffen, die elk hun prijs kennen. In de bakkerij weten wij dat als geen ander - ieder jaar sta ik weer versteld van de discussie rondom grondstofprijzen.

Avondje uit met bakgenoten

Avondje uit met bakgenoten

Zaterdag 25 mei was het eindelijk zo ver: Bake Out ’19! In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen ambachtelijke bakkers en hun medewerkers samen voor een gezellige en zeker ook leerzame avond. De bezoekers kwamen uit alle windstreken. “Van Rotterdam, Venlo en Zwolle tot Hoogwoud en Franeker, vanuit het hele land hebben bakkers zich aangemeld”,...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...