Vaktalenten maken Moederdagtaart voor prinses Beatrix

Bakkers in bedrijf_Moederdagtaart

Namens alle Nederlandse ambachtelijke brood- en banketbakkers boden de jonge patissiers Nick de Haas en Janna van Eijk aan prinses Beatrix de Moederdagtaart aan. De aanbieding vond plaats op Paleis Noordeinde.

Beide patissiers mochten deze speciale Moederdagtaart aanbieden omdat zij afgelopen najaar in de prijzen vielen tijdens de vakwedstrijd Gouden Gard. In 2017 was Nick de Haas de winnaar van de Zilveren Gard. Hij werkt bij Hotel TwentySeven. Janna van Eijk, werkzaam bij Zoetegoed, won de Bronzen Gard. Dré Eversteijn, patisserieadviseur van FrieslandCampina, stond de kandidaten op vaktechnisch gebied bij.

De voormalige Nederlandse koloniën

Bakkers-in-bedrijf_Moederdagtaart-opbouw-300x225 De voormalige Nederlandse koloniën waren de inspiratie voor de patissiers. Zo bestond het chocoladeshowstuk uit scheepsonderdelen waarmee de koloniën werden bereikt: een scheepsmast met kraaiennest, kompas en houten vat. Om het showstuk heen stonden twee soorten taartjes. Een taartje van cheesecake geïnspireerd op de kolonie Nieuw-Amsterdam, het huidige New York, en een tropische verrassing geïnspireerd op de koloniën in Zuid-Amerika.

De makers trainden de afgelopen weken samen op het ROC van Amsterdam en waren trots op het eindresultaat. “Het is echt supergaaf geworden en het gekozen thema de Nederlandse koloniën komt goed naar voren”, zo vertelt Nick. Janna vult aan: “Het sierstuk is een mooie eyecatcher en de felle kleuren van de taarten doen het ook goed!”

Beschermvrouwe NBOV

Mevrouw Haverkamp Begemann, Persoonlijk Assistent H.K.H. Prinses Beatrix der Nederlanden en mevrouw Van den Bent, Persoonlijk Assistent van Z.M. Koning Willem Alexander en H.M. Koningin Máxima namen de taart in ontvangst. Beiden waren onder de indruk van het showstuk en de verschillende taarten.

De aanbieding van de Moederdagtaart vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd door de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), waarvan prinses Beatrix Beschermvrouwe is. Talentvolle jonge patissiers maken deze taart. Zij krijgen deze eer vanwege hun prestaties tijdens de landelijke patisseriewedstrijd Gouden Gard.

Lees ook
Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en  producten koel

Zomerhitte de baas blijven: Houd hoofd en producten koel

Met temperaturen van 25°C of hoger vertoeft menig landgenoot aan de kust of bij het zwembad. Voor werkend Nederland betekenen de zomerse temperaturen niet altijd ‘mooi weer’. Zeker waar gewerkt wordt met bederfelijke producten, zoals in de bakkerij, moeten maatregelen worden getroffen om de hitte de baas te blijven. Lukt dat niet? Dan ligt een waarschuwing...

Maak er chocola van

Maak er chocola van

‘Ik kan er geen chocola van maken.’ Een veelgebruikte uitdrukking over chocolade, dat vanwege de glans, maar ook vanwege de prijs, ook wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Chocolade geldt op dit moment als een trendy en exclusief product, waaraan bijzondere eigenschappen worden toegedicht.

Footprint

Footprint

Vrijwel alles wat geproduceerd wordt, bestaat uit verschillende grondstoffen, die elk hun prijs kennen. In de bakkerij weten wij dat als geen ander - ieder jaar sta ik weer versteld van de discussie rondom grondstofprijzen.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...