NBOV: Bakkers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown

27 oktober 2020

Nu het aantal coronabesmettingen stijgt, neemt ook de roep om een lockdown toe. Het is nog niet zeker of de overheid deze stap wil nemen, maar NBOV benadrukt dat zij zich inzetten zodat als het zover komt de bakkers open kunnen blijven.

"Wij benadrukken keer op keer in Den Haag welke inspanningen u als ambachtelijke bakker doet om de regels na te leven", staat er op de website te lezen. "Via MKB- Nederland hebben wij deze week opnieuw de aangepaste protocollen en posters aangeleverd, om te benadrukken dat de ambachtelijke bakkerijbranche de zaken goed voor elkaar heeft en de regels naleeft. Het nieuwste issue in de besprekingen die MKB-Nederland namens de branches voert, is handhaving en de verwijzing naar alle extra inspanningen die bijdragen aan de naleving van de maatregelen." 

NBOV zorgt ervoor dat hun protocol voor de bakkers steeds overeenkomt met de geldende coronaregels. Onlangs startte de brancheorganisatie de 1,5-meter-herfstactie, om de bakker te helpen om deze afstand in zijn winkel te handhaven. 

Bakkers houden zich goed aan de regels volgens de brancheorganisatie. Veel regels zijn inmiddels vanzelfsprekend. Zo wordt duidelijk bij de ingang van de winkel de regels en het aantal personen dat de winkel in mag gecommuniceerd. Daarnaast hebben veel bakkers aanvullende maatregelen genomen zoals een looproute, glazen of plexiglas schermen bij de toonbank, 1,5 meter sticker vloer, stimuleren online bestellingen en pinbetalingen.

Bron: NBOV

Altijd op de hoogte blijven?