NBOV: Bakkers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown

1,5-meter-herfstactie NBOV_1

Nu het aantal coronabesmettingen stijgt, neemt ook de roep om een lockdown toe. Het is nog niet zeker of de overheid deze stap wil nemen, maar NBOV benadrukt dat zij zich inzetten zodat als het zover komt de bakkers open kunnen blijven.

"Wij benadrukken keer op keer in Den Haag welke inspanningen u als ambachtelijke bakker doet om de regels na te leven", staat er op de website te lezen. "Via MKB- Nederland hebben wij deze week opnieuw de aangepaste protocollen en posters aangeleverd, om te benadrukken dat de ambachtelijke bakkerijbranche de zaken goed voor elkaar heeft en de regels naleeft. Het nieuwste issue in de besprekingen die MKB-Nederland namens de branches voert, is handhaving en de verwijzing naar alle extra inspanningen die bijdragen aan de naleving van de maatregelen." 

NBOV zorgt ervoor dat hun protocol voor de bakkers steeds overeenkomt met de geldende coronaregels. Onlangs startte de brancheorganisatie de 1,5-meter-herfstactie, om de bakker te helpen om deze afstand in zijn winkel te handhaven. 

Bakkers houden zich goed aan de regels volgens de brancheorganisatie. Veel regels zijn inmiddels vanzelfsprekend. Zo wordt duidelijk bij de ingang van de winkel de regels en het aantal personen dat de winkel in mag gecommuniceerd. Daarnaast hebben veel bakkers aanvullende maatregelen genomen zoals een looproute, glazen of plexiglas schermen bij de toonbank, 1,5 meter sticker vloer, stimuleren online bestellingen en pinbetalingen.

Bron: NBOV

Dossiers
Lees ook
Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Met de start van het nieuwe schooljaar beginnen ook weer de stages. Meestal zijn deze al voor de zomer geregeld, maar er zijn altijd een paar leerlingen die geen stageplek hebben weten te vinden. Op zich is dat bijzonder, in een tijd waarin het personeel niet voor het oprapen ligt en we nieuwe aanwas hard nodig hebben.

Pas op met het tekenen van overeenkomsten

Pas op met het tekenen van overeenkomsten

Overeenkomsten zijn er in alle soorten en maten: een contract voor drukwerk, een overeenkomst met een afvalverwerker of een accountant, of service-abonnementen voor machines. Voor alle overeenkomsten geldt dat u ze goed moet lezen voordat u tekent. Wat moet u nog meer in de gaten houden?

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.