NBOV: Bakkers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown

1,5-meter-herfstactie NBOV_1

Nu het aantal coronabesmettingen stijgt, neemt ook de roep om een lockdown toe. Het is nog niet zeker of de overheid deze stap wil nemen, maar NBOV benadrukt dat zij zich inzetten zodat als het zover komt de bakkers open kunnen blijven.

"Wij benadrukken keer op keer in Den Haag welke inspanningen u als ambachtelijke bakker doet om de regels na te leven", staat er op de website te lezen. "Via MKB- Nederland hebben wij deze week opnieuw de aangepaste protocollen en posters aangeleverd, om te benadrukken dat de ambachtelijke bakkerijbranche de zaken goed voor elkaar heeft en de regels naleeft. Het nieuwste issue in de besprekingen die MKB-Nederland namens de branches voert, is handhaving en de verwijzing naar alle extra inspanningen die bijdragen aan de naleving van de maatregelen." 

NBOV zorgt ervoor dat hun protocol voor de bakkers steeds overeenkomt met de geldende coronaregels. Onlangs startte de brancheorganisatie de 1,5-meter-herfstactie, om de bakker te helpen om deze afstand in zijn winkel te handhaven. 

Bakkers houden zich goed aan de regels volgens de brancheorganisatie. Veel regels zijn inmiddels vanzelfsprekend. Zo wordt duidelijk bij de ingang van de winkel de regels en het aantal personen dat de winkel in mag gecommuniceerd. Daarnaast hebben veel bakkers aanvullende maatregelen genomen zoals een looproute, glazen of plexiglas schermen bij de toonbank, 1,5 meter sticker vloer, stimuleren online bestellingen en pinbetalingen.

Bron: NBOV

Dossiers
Lees ook
Sigep 2021 wordt 'expanded edition'

Sigep 2021 wordt 'expanded edition'

De organisatie van Sigep kondigde enige tijd geleden aan dat de beurs door het coronavirus verplaatst wordt naar maart en een nieuw format krijgt, de zogenaamde ‘expanded edition’. Het programma en de aanpassingen op gezondheidsrichtlijnen zijn onlangs bekendgemaakt.

Mondkapjesplicht ingegaan

Mondkapjesplicht ingegaan

Vanaf vandaag, 1 december, geldt in Nederland de mondkapjesplicht. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten mensen in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea en theaters een niet-medisch mondkapje dragen.

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Enthousiaste bakker, Friesland

Enthousiaste bakker, Friesland

Wat ga je doen?Wij zoeken een enthousiaste bakker om dit team te versterken! Je zal in de dagdienst van 06.00-15.00 uur werkzaam zijn. Werkzaamheden: Degen draaien,koekzetten,...

Broodbakker omgeving Zevenaar

Broodbakker omgeving Zevenaar

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Zevenaar zijn we per direct op zoek naar een (zelfstandig werkend) broodbakker. Alle producten...

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...