NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

4 mouten brood in oven Ireks_foto Oscar van der Wijk (BIB4-2018)

Foto: Oscar van der Wijk

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.

Uit de peiling komt naar voren dat bakkers niet alleen duurzamer willen werken, maar daar ook actief mee bezig zijn. Ze stappen bijvoorbeeld over naar led-verlichting of schaffen zonnepanelen aan. Meer dan de helft van de respondenten ziet de overstap naar andere energiebronnen als een optie.

Maar er zijn ook zorgen. Driekwart van de respondenten maakt zich zorgen over de toekomst. Problemen zijn het personeelstekort, de stijgende grondstofprijzen en de oplopende kosten voor energie. Bakkers zijn nog steeds grotendeels afhankelijk van fossiele brandstoffen. Zo gebruikt 90 procent een gasoven. Overstappen op een andere oven blijkt lastig. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Bijvoorbeeld het vergt een grote investering, de huidige ovens zijn nog niet afgeschreven of de capaciteit van het energienet is onvoldoende.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar NBOV.

Bron: NBOV

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Administratie vakantiedagen niet altijd even helder

Administratie vakantiedagen niet altijd even helder

Als een medewerker op vakantie gaat, boekt u de uren af waar hij of zij recht op heeft. Het lijkt eenvoudig, maar toch zijn er veel regels waarmee u als werkgever rekening moet houden.

Minister-president Rutte en minister Adriaansens met ambachtelijke bakker in gesprek over energieprijzen

Minister-president Rutte en minister Adriaansens met ambachtelijke bakker in gesprek over energieprijzen

Minister-president Mark Rutte en minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat hebben op woensdag 14 september de ambachtelijke bakker Lekker Brood in Den Haag bezocht naar aanleiding van de oplopende energieprijzen.

Energie-intensieve branches luiden de noodklok met campagne ‘Laat het ons blijven maken’

Energie-intensieve branches luiden de noodklok met campagne ‘Laat het ons blijven maken’

Via de gezamenlijke campagne #laathetonsblijvenmaken luiden 17 energie-intensieve branches de noodklok en roepen zij de politiek op om op korte termijn hun ondernemers tijdelijk tegemoet te komen. Vanuit de bakkerij doen zowel NVB als NBOV als VBZ mee aan deze campagne.