NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

11 juli 2022 Redactie Bakkers in bedrijf Oscar van der Wijk
Foto: Oscar van der Wijk

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.

Uit de peiling komt naar voren dat bakkers niet alleen duurzamer willen werken, maar daar ook actief mee bezig zijn. Ze stappen bijvoorbeeld over naar led-verlichting of schaffen zonnepanelen aan. Meer dan de helft van de respondenten ziet de overstap naar andere energiebronnen als een optie.

Maar er zijn ook zorgen. Driekwart van de respondenten maakt zich zorgen over de toekomst. Problemen zijn het personeelstekort, de stijgende grondstofprijzen en de oplopende kosten voor energie. Bakkers zijn nog steeds grotendeels afhankelijk van fossiele brandstoffen. Zo gebruikt 90 procent een gasoven. Overstappen op een andere oven blijkt lastig. Hierbij spelen verschillende factoren een rol. Bijvoorbeeld het vergt een grote investering, de huidige ovens zijn nog niet afgeschreven of de capaciteit van het energienet is onvoldoende.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar NBOV.

Bron: NBOV

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?