NBC en NBA organiseren webinar Wijzigingen Warenwetbesluit

2 juni 2020
Foto: Nederlands Bakkerij Centrum

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood wordt 1 juli van kracht. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum op 16 en 18 juni het webinar Wijzigingen Warenwetbesluit’. Dit webinar voor ondernemers in de ambachtelijke bakkerij gaat in op de wetswijzigingen en wat dit betekent door de dagelijkse praktijk.

Hoewel bakkers tot juli 2022 de tijd hebben om de wijzigingen door te voeren, is in de landelijke media al wel aandacht geweest voor het feit dat broodnamen op etiketten en schapkaartjes specifieker worden. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie (NBA) een webinar om de bakkers bij te praten over wat er precies gaat veranderen.

Het programma

Op het programma staan de volgende onderwerpen:

  • De officiële naamgeving voor brood;
  • Een nieuwe categorie voor droge stof en de bijbehorende voorwaarden;
  • Wit, bruin of volkoren wordt voor ieder brood verplicht;
  • De samenstelling van het meelbestanddeel berekenen;
  • Voorwaarden voor gebruik van namen als speltbrood, maisbrood, meergranenbrood, tarwebrood e.d in relatie tot het meelbestanddeel;
  • Voorwaarden voor desem en desembrood.

Alle onderwerpen worden toegelicht met voorbeelden zodat deelnemende bakkers duidelijk zien hoe ze dit voor het eigen assortiment aan kunnen pakken.

Er zijn twee mogelijkheden om het webinar te volgen, op 16 en op 18 juni. Beide dagen start het webinar om 15:00 en duurt tot 17:00. Bakkers kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van NBA.

Altijd op de hoogte blijven?