NBC en NBA organiseren webinar Wijzigingen Warenwetbesluit

Wijzigingen warenwet_NBC

Foto: Nederlands Bakkerij Centrum

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood wordt 1 juli van kracht. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum op 16 en 18 juni het webinar Wijzigingen Warenwetbesluit’. Dit webinar voor ondernemers in de ambachtelijke bakkerij gaat in op de wetswijzigingen en wat dit betekent door de dagelijkse praktijk.

Hoewel bakkers tot juli 2022 de tijd hebben om de wijzigingen door te voeren, is in de landelijke media al wel aandacht geweest voor het feit dat broodnamen op etiketten en schapkaartjes specifieker worden. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie (NBA) een webinar om de bakkers bij te praten over wat er precies gaat veranderen.

Het programma

Op het programma staan de volgende onderwerpen:

  • De officiële naamgeving voor brood;
  • Een nieuwe categorie voor droge stof en de bijbehorende voorwaarden;
  • Wit, bruin of volkoren wordt voor ieder brood verplicht;
  • De samenstelling van het meelbestanddeel berekenen;
  • Voorwaarden voor gebruik van namen als speltbrood, maisbrood, meergranenbrood, tarwebrood e.d in relatie tot het meelbestanddeel;
  • Voorwaarden voor desem en desembrood.

Alle onderwerpen worden toegelicht met voorbeelden zodat deelnemende bakkers duidelijk zien hoe ze dit voor het eigen assortiment aan kunnen pakken.

Er zijn twee mogelijkheden om het webinar te volgen, op 16 en op 18 juni. Beide dagen start het webinar om 15:00 en duurt tot 17:00. Bakkers kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van NBA.

Dossiers
Lees ook
Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten weten de lokale versspecialist weer te vinden

Consumenten zijn tijdens de coronacrisis meer gaan kopen bij de lokale versspecialist. Dit geldt met name voor slagers en groenteboeren. Uit cijfers marktonderzoeksbureau Gfk blijkt dat bij slagers de omzet met 36 procent groeide en bij groenteboeren met 40 procent.

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Nooit uitgeleerd bij Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft zeven winkels in Alkmaar en omgeving. In totaal werken er zo’n zeventig mensen, vaak al tientallen jaren. Wat maakt deze bakker zo’n aantrekkelijke werkgever? Bakkers in bedrijf maakte een rondje langs de verschillende vestigingen. “De onderlinge band is hecht en we mogen trainingen volgen over grondstoffen en leidinggeven.”

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Afstand houden blijkt lastig in de dagelijkse praktijk

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen in Bakkers in bedrijf nummer 6 hoe zij de coronatijd ervaren. Hier alvast één...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....