Natwerk introduceert Bossche Bolloco Choco

AMSTERDAM - Na producten als de lambrusco Broesko, Bello Limoncello en Bacon Hagelslag, introduceert reclamebureau Natwerk een nieuw product: De Bossche Bolloco Choco, een Bossche Bol met een exotische twist, welk zij samen met patisserie Van Avezaath-Beune uit Amsterdam uitbrengen. De Bossche Bolloco Choco maken zij volgens traditioneel recept; soezenbeslag als basis, gevuld met rijke chocolademousse in plaats van slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. “De chocoladedichtheid komt daarmee op ruim 88 procent”, weet het reclamebureau. De Bossche Bolloco Choco is exclusief verkrijgbaar bij de patisserie in Amsterdam.

Nieuwe benadering

“Iedereen kent de Bossche bol natuurlijk als delicatesse uit het Zuiden, maar we vonden het tijd voor een nieuwe benadering”, vertelt Frank de Ruwe, creatief directeur Natwerk. “Net als in ons programma Werk aan de Winkel bij BNN kijken we graag op productniveau naar waar kleinere bedrijven tegenaan lopen. Vaak komt dat overeen met wat we bij grote klanten zien. Bij veel bakkerijen en patisserieën merkten we dat er vraag was naar vernieuwing en unieke concepten. Met de Bossche Bolloco Choco spelen we daar op in.”  “Het is heel leuk om te zien dat er met een relatief kleine ingreep in het traditionele recept een totaal nieuw product ontstaat, wat weer nieuwe mensen naar de winkel trekt en de verkoop omhoog knalt”, voegt Patissier Patrick Roos eraan toe.

Lees ook
De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De feestdagen bij Patisserie de Rouw

De nougatinetaart is de specialiteit van Patisserie de Rouw. Al drie generaties lang bakt de familie deze taart. Daarnaast introduceert de patisserie voor de feestdagen de Hamburger Macaron-taart en een coronaproof cadeaupakket voor bedrijven.

Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

Het Belgische treinmuseum, Train World, staat tot eind februari 2021 in het teken van de Expo Choco Loco. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte opleidingsinstituut Ter Groene Poorte 23 sculpturen van chocolade.

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep verplaatst naar maart 2021

Sigep is de grootste ijsbeurs ter wereld. Maar de laatste jaren gaan bezoekers niet meer alleen voor ijs naar Rimini, maar ook voor brood, banket, chocolade en koffie. Deze beurs stond gepland voor januari 2021, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. Met zowel een fysieke als een digitale...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...