Nationale Skills-finales 2018 in Overijssel

12 september 2017

De nationale finales (NK) vmbo- en mbo-vakwedstrijden vinden in 2018 in Overijssel plaats. Samen met ROC van Twente, het Deltion College en de Groene Welle organiseert WorldSkills Netherlands van 15 tot en met 17 maart 2018 de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in de IJsselhallen in Zwolle en op mbo-locaties.

Bijna 1000 finalisten van 57 mbo-scholen en 150 vmbo-scholen uit heel Nederland gaan daar in zo'n 70 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aan. Onderling maken ze uit wie nationaal de beste vakmannen en –vrouwen van 2018 worden. Een van de vakrichtingen is patissier. In 2017 won Iris Kleinjan deze wedstrijd.

WorldSkills Netherlands

Vakprofessionals zijn dadelijk het fundament van werkend Nederland en zijn onmisbaar voor onze samenleving. Om dit belang van vakmanschap te onderstrepen organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Talents en Skills Heroes vakwedstrijden. Voor het ministerie van OCW past het binnen het beleid om meer talenten en meer vakmanschap te ontwikkelen.

WorldSkills Netherlands organiseert sinds 2002 vakwedstrijden. Naast Skills Heroes en Skills Talents verzorgt ze de begeleiding van Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen. Bij deze activiteiten wordt zij ondersteund door de ministeries van OCW en EZ, de MBO Raad en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.

Deltion College, ROC van Twente, de Groene Welle

De ROC's en de Groene Welle in Overijssel verzorgen mbo-opleidingen en volwasseneneducatie in nagenoeg alle beroepsrichtingen - van automonteur en banketbakker tot hotelmanager, verpleegkundige en hovenier. De mbo-scholen zijn zeer innovatief en hebben nauwe (samenwerkingsver)banden met het regionale werkveld. ROC van Twente verzorgt op vijf locaties met ruim 2000 medewerkers 292 beroepsopleidingen, diverse trainingen en cursussen voor bijna 18.500 studenten en cursisten. Het Deltion College heeft ruim 14.000 studenten, verzorgt opleidingen in ruim 200 beroepsrichtingen en is partner in RIF-aanvragen en CIV's. De Groene Welle biedt (voorbereidend) groen beroepsonderwijs, cursussen en maatwerktrajecten op twee locaties in Overijssel.

Altijd op de hoogte blijven?