Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Oliebollen frituren_Foto EverBake

Foto: EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

“In september gaan veel ondernemers zich oriënteren op het frituurseizoen dat bij velen in december losbarst”, vertelt Peter Eversdijk van EverBake. “Daarom organiseren wij op 12 en 13 september frituurdemonstraties op ons hoofdkantoor in de proefbakkerij te Breda.”

Frituren

Volgens Everdijk is dit het evenement voor iedereen die gaat frituren. “Het geeft een goede kijk op wat voor soort CREARE frituurlijn er nodig is en in welke capaciteit. Ook het automatiseren van de lijn komt aan bod. Wat zijn de voordelen van de verschillende extra opties zoals het automatisch bijvullen van de olie of een bredere CREARE. De ondernemer kan na deze demonstratie een goede afweging maken wat hij nodig heeft. Maar met goede apparatuur alleen red je het niet.”

Beslag

Royal Steensma is aanwezig en geeft allerlei tips voor het maken van een goed beslag kunt maken voor oliebollen. Daarnaast krijgt de bezoeker ook inzicht in welke producten je nog meer kunt frituren, de winstgevendheid en wat de mogelijkheden zijn voor het leasen van de apparatuur.

Meer informatie over deze demonstraties is te vinden op de website van EverBake.  Belangstellenden kunnen zich hier ook inschrijven. 

EverBake

De EverBake Group produceert spraymachines (ZELA) en frituurlijnen (CREARE) en is erkend importeur van Heuft-ovens en iceCool-koel-, en vriescellen en (rem)rijskasten. Daarnaast produceert het bedrijf zelf bakeware, coatings, werkbanken en wagens.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Eko Bakkerij Bolhuis  bakt 25 jaar biologisch

Eko Bakkerij Bolhuis bakt 25 jaar biologisch

Goed eten hoeft niet van ver te komen, vinden Berend Bolhuis en zijn zus Jantje van Eko Bakkerij Bolhuis in het Friese Jubbega. Ze maken alles van 100 procent biologische ingrediënten uit de regio.

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

Energieprijzen - nog een week vol actie richting Den Haag

In landelijke en regionale media is inmiddels veel aandacht voor de gevolgen van de energiecrisis voor bakkers. “Mooi dat het signaal wordt opgepikt, maar het is afwachten tot Prinsjesdag om te zien in hoeverre er iets mee gebeurt.”

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.